Vyhľadávanie:

Najväčší záujem bol v Linzi

Najväčší záujem bol v Linzi

Rakúski podnikatelia sa oboznámili s možnosťami investovania na východe Slovenska

Koncom minulého mesiaca sa vrátil z trojdňového investičného turné v Rakúsku generálny manažér pre regionálny rozvoj U. S. Steel Košice a riaditeľ EDC Juraj Augustín.

"Road show s cieľom poukázať na možnosti umiestnenia investícií rakúskych spoločností na východe našej republiky pripravilo Veľvyslanectvo Rakúska na Slovensku a Kancelária obchodného radcu rakúskeho veľvyslanectva v Bratislave Konstantina Bekosa," informoval nás o zameraní i priebehu podujatia Juraj Augustín, ktorý sa na ňom zúčastnil spolu s reprezentantmi Košického a Prešovského samosprávneho kraja. Súčasťou delegácie boli aj zástupcovia SARIO. "Ponuku, ktorá prišla z rakúskej ambasády, treba vysoko hodnotiť. Spolu s rakúskymi obchodnými komorami zorganizovala pre nás stretnutia, pracovné semináre a následné bilaterálne rozhovory, ktoré sme absolvovali s potencionálnymi investormi v Innsbrucku, Linzi a vo Viedni. Zúčastnilo sa na nich 150 účastníkov, najväčší záujem bol v Linzi."

Rakúski podnikatelia sa na seminároch oboznámili so stimulmi, podporou, ktorú vláda SR poskytuje zahraničným investorom i podnikateľským prostredím vo východoslovenskom regióne a s ďalšími informáciami. Okrem iného aj s prezentáciou spoločnosti U. S. Steel Košice ako úspešného amerického investora v regióne a jeho podpornými mechanizmami rozvoja investičného prostredia a tiež zameraním, aktivitami i doterajšími výsledkami Centra ekonomického rozvoja USSK a pomocou, ktorú poskytuje potencionálnym zahraničným investorom pri rozhodovaní etablovať sa na východe Slovenska.

"Na osobitných rokovaniach sme sa stretli s viacerými reprezentantmi subjektov, ktoré svoju podnikateľskú činnosť vyvíjajú v rôznych oblastiach. Boli medzi nimi napríklad výrobné, logistické, poradenské, ale aj IT spoločnosti," dodáva Juraj Augustín. Len niekoľko dní po Road show sa už črtajú pracovné cesty rakúskych podnikateľov na východ Slovenska.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...