Vyhľadávanie:

Najväčším ťahákom Argentínčan Puerta

Najväčším ťahákom Argentínčan Puerta

Košice po roku znovu ožijú tenisovým challengerovým turnajom mužov

Tenisové dvorce na Aničke sú znovu pripravené privítať svetových tenistov, ktorí budú v Košiciach od 6. do 13. júna štartovať na 7. ročníku tenisového turnaja mužov ATP Challenger Tour Edymax Holding Košice Open s dotáciou 30 tisíc eur. Na turnaj sa prihlásilo aj deväť bývalých členov prvej stovky svetového rebríčka, medzi nimi aj bývalá dvanástka, tenisový reprezentant Dominik Hrbatý. Ten sa podľa renkingu ATP dostal do hlavnej súťaže zo 158. miesta.

Z prihlásených hráčov je z terajšieho rebríčka ATP (k 18. máju 2009) v prvej stovke iba jeden, a to Španiel Marcel Granollers-Pujol, ktorý je na 95. mieste. Tento skvelý tenista je členom tímu Španielska, ktoré vlani vyhralo Davisov pohár. Na Aničku zavíta aj ďalší zo známych hráčov, Argentínčan Mariano Puerta, ktorému v najaktuálnejšom rebríčku patrí 188. miesto. "V Košiciach sa tento hráč bude určite snažiť zlepšiť si svoju pozíciu, aby sa čo najviac priblížil svojmu niekdajšiemu postaveniu," povedal nám pred dnešnou tlačovou konferenciou technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič a pokračoval: "Pre divákov bude určite ťahákom i hviezdou, veď v minulosti bol svetovou tenisovou deviatkou. V roku 2005 sa dostal až do finále grandslamového turnaja Frensch Open, kde na dvorcoch Roland Garros nestačil na španielskeho Rafaela Nadala, ktorému podľahol 1:3 na sety. Zo slovenských tenistov budú v hlavnej súťaži okrem Hrbatého bojovať aj Martin Kližan, Matúš Horečný, Miloslav Mečíř mladší a Marko Daniš, ktorí dostali voľné karty. Do hry môžu zasiahnuť aj ďalší mladí slovenskí tenisti, ktorí budú hrať najprv v kvalifikácii, a to Lukáš Lacko, Kamil Čapkovič, Pavol Červenák či Marek Semjan."

Kvalifikácia sa začne už v sobotu 6. júna a z nej do hlavnej súťaže postúpia štyria najlepší. Tak ako po iné roky organizátori pripravili pre deti a mládež sprievodné akcie pri Dolnej bráne a v obchodnom centre Optima. Ale nielen tam, aj na tenisových dvorcov na Aničke, kde si v stredu a vo štvrtok budú môcť zahrať s tenisovými osobnosťami Janette Husárovou a Karolom Kučerom. A nemali by pri tom chýbať ani košickí hokejisti a futbalisti.

Vlaňajšiu trofej si z Košíc odniesol český tenista Lukáš Rosol. Kým v minulosti štartovali na Aničke až piati - šiesti českí tenisti, tentoraz je prihlásený iba jeden - Jiří Vaněk, ktorý je v rebríčku ATP na 152. priečke. Víťaz dvojhry získa, podobne ako vlani, 4 300 eur, víťazný pár vo štvorhre si rozdelí 1 900 eur.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...