Vyhľadávanie:

Nápad pomohla realizovať huta

Nápad pomohla realizovať huta

V Detskom domove na Uralskej ulici v Košiciach majú nové ihrisko

Detský domov
Martin Pitorák spolu s riaditeľkou detského domova na Uralskej ulici v Košiciach Zorou Burčíkovou prestrihnutím pásky slávnostne uviedol ihrisko do prevádzky.

Myšlienka zriadiť multifunkčné ihrisko pre chovancov Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach, ako vraví jeho riaditeľka Zora Burčíková, vznikla už koncom roka 2003. "V tom čase sme mali v domove tridsaťdva detí, z nich dvadsaťšesť chlapcov vo veku, v ktorom, ako hovorí, s nimi všetci čerti šijú. Chceli sme, aby sa mali kde zmysluplne vyskákať a zašportovať si." Realizovať nápad pomohla spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá v tom istom roku na benefičnom koncerte Štedré vločky darovala domovu na tento účel 250 tisíc korún. Neskôr finančne i materiálne prispeli ďalší sponzori...

Ihrisko o rozmeroch 11 krát 22 metrov s vyasfaltovanou plochou, na ktorom si možno zahrať basketbal, volejbal, tenis, nohejbal či softbal, už od stredy minulého týždňa, 8. júna, slúži svojmu účelu. Slávnostným prestrihnutím pásky ho uviedol do užívania viceprezident pre personalistiku a organizáciu U. S. Steel Košice Martin Pitorák. Deti sa všetkým, ktorí sa podieľali na jeho zriadení, poďakovali básničkami, spevom, modernými country tancami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...