Vyhľadávanie:

Naše Košice 16. a 17. máj 2008

Naše Košice 16. a 17. máj 2008

Urobme svoje mesto krajším... a lepším

Stretneme sa už tento piatok a v sobotu

Najväčšie dobrovoľnícke podujatie, ktoré pod názvom Naše Košice organizuje spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia Pontis, sa blíži. Už koncom tohto týždňa, v piatok, 16. mája a v sobotu, 17. mája, sa ľudia, ktorí neváhajú obetovať svoj voľný čas v prospech dobrej veci, určite s vervou pustia do desiatok dobrovoľníckych aktivít. Hutníci sa chystajú zapojiť do zbierky šatstva pre krízové centrá a útulky, prídu darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete - krv, priložia ruky k dielu vo viacerých inštitúciách. Čaká na nich výstavba stanového tábora v košickej zoologickej záhrade, zveľadenie terasy pre seniorov v Geriatrickom ústave sv. Lukáša, terénne úpravy a výsadba drevín v Športovo-zábavnom areáli pre deti a mládež na Alejovej ulici, murovanie priečok, inštalácia oplotenia a úprava okolia v Útulku pre psov, natieranie murovaného oplotenia v Dome pokojnej staroby na Južnej triede, ale aj rôzne práce v špeciálnych školských zariadeniach.
Pripomenieme, že doprava je individuálna s výnimkou Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov v Haniske a ZOO Kavečany. Ako sme už informovali, odchod autobusov bude v sobotu, 17. mája, o 8.30 hod. z parkoviska za Východoslovenským múzeom Košice (námestie MMM).
Nezabudnite! Akákoľvek manuálna práca je spojená s rizikom menšieho či väčšieho poranenia. Aby ste toto riziko čo najviac eliminovali, pracujte bezpečne a používajte ochranné pomôcky. Do terénu treba prísť vhodne oblečený, zoberte si primeranú obuv, a to v závislosti od počasia a druhu práce. Zídu sa pracovné rukavice a ak máte možnosť i pracovné náradie, vhodné na prácu a aktivitu, ktorú ste si vybrali.
Každý z dobrovoľníkov dostane malé občerstvenie, tričko s logom podujatia a po robote sa všetci zídeme o 15.00 hodine v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach, kde sa uskutoční vyhodnotenie podujatia a na dobrovoľníkov tam bude čakať zaujímavý kultúrny program a chutný guláš.

Čo v prípade dažďa

Veríme, že nám počasie bude v sobotu priať. Ak by predsa len nie, v prípade dlhodobého a vytrvalého dažďa sa plánované dobrovoľnícke aktivity vonku rušia. Na miestach, kde nás čaká práca v interiéri, sa však nič nemení. Rovnako sa uskutoční i avizované stretnutie všetkých aktívnych účastníkov projektu Naše Košice, či už dobrovoľných darcov krvi alebo tých, ktorí v sobotu priložia ruky k dielu, v priestoroch Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach.

S deťmi iba do ZOO a Športovo-zábavného areálu!

Ak ste sa prihlásili do dobrovoľníckych aktivít a chcete so sebou zobrať aj svoje deti, ktoré ešte nedovŕšili 15 rokov, môžu tak urobiť len tí, ktorí si vybrali zoologickú záhradu alebo Športovo-zábavný areál na Alejovej ulici v Košiciach. Kým vy budete pracovať, vaše ratolesti, iba na týchto dvoch miestach, budú mať k dispozícii ihriská a zabezpečený dozor.

Dobrovoľníci, pozor! Vaše deti môžu získať neopakovateľné zážitky

Prihlásili ste sa do projektu Naše Košice, rozhodli priložiť ruky k dielu a pomôcť pri dobrovoľníckych aktivitách 16. a 17. mája 2008? Máme pre vás a vaše ratolesti, ak majú od 9 do 14 rokov, skvelú správu. Ako prví môžu zažiť v novovybudovanom tábore v košickej zoologickej záhrade noc z 31. mája na 1. júna tohto roku. Iste bude plná zážitkov a nesporne i dobrodružstiev. Stačí sa prihlásiť do 26. mája, a to buď telefonicky na čísle 673 0426 alebo e-mailom ksulikova@sk.uss.com. Nezabudnite uviesť meno a priezvisko dieťaťa, jeho vek, telefonický kontakt na vás, ako rodiča, respektíve na jeho zákonného zástupcu. Urobte tak čím skôr, kapacita je 24 miest!
Stretnutie so školákmi bude pred zoologickou záhradou 31. mája o 17. hodine, kde si ich od rodičov prevezmú animátori Centra voľného času Domino, ktorí pre nich spolu so zamestnancami ZOO pripravili zaujímavý program. Okrem nočného pozorovania zvierat a nočnej oblohy aj rôzne súťaže a hry. Deti budú nocovať v stanoch na drevených podsadách. Môžu si so sebou zobrať vlastný spací vak, určite však suchú večeru, baterku, teplé oblečenie, pršiplášť, hygienické potreby i preukaz poistenca. Na raňajky niečo dobré pod zub dostanú. O pol deviatej ráno, 1. júna, už budú čakať na svojich rodičov a potom, čo sa dajú doma do poriadku, ich všetkých opäť privítame v ZOO, kde budú mať vstup zadarmo a kde sa o 14. hodine začne program pre všetky deti k ich sviatku. Iste sa budú chcieť pochváliť, čo počas táborenia v noci v ZOO zažili. Budú to môcť na pódiu v prírodnom amfiteátri prezradiť všetkým ostatným deťom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...