Vyhľadávanie:

Naši chemici patria k najlepším

Naši chemici patria k najlepším

Medzilaboratórne porovnávacie skúšky dopadli na výbornú

Úspešná účasť na Medzilaboratórnych porovnávacích skúškach (MPS) je dôležitým prostriedkom na potvrdenie akreditácie laboratória a vysokého štandardu činností, ktoré vykonáva. V uplynulých dňoch takéto skúšky, pri ktorých je nevyhnutnou podmienkou výber vhodného miesta s predpokladanou homogenitou skúmaného ovzdušia, zorganizoval a zabezpečil tím Laboratória Chemické faktory útvaru Riaditeľa pre pracovnú zdravotnú službu z úseku generálneho manažéra pre bezpečnosť, hygienu a REACH U. S. Steel Košice. Vzorky pevného aerosólu z pracovného ovzdušia na mlynici uhlia prevádzky Príprava vsádzky divízneho závodu Koksovňa odoberali a analyzovali 19. februára 2013 špecialista - chemik Ľubor Kalafus a laborantka Helena Komorová.

Na spoločnom odbere vzoriek sa zúčastnili aj odborní zamestnanci ďalších štyroch akreditovaných laboratórií, a to z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, odboru chemických analýz so sídlom v Košiciach, Ekolab-u s.r.o., Košice, Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra Bratislava, Regionálneho centra Spišská Nová Ves a VÚP a.s., odboru ATBEL, Prievidza. Priestory pomohol zabezpečiť vedúci prevádzky Príprava vsádzky koksovne Imrich Majoroš. Zmenový majster Michal Pirčák všetkých oboznámil s bezpečnosťou pri práci a možnými rizikami. Výsledky všetkých stanovení celkovej koncentrácie a koncentrácie respirabilnej frakcie pevného aerosólu boli zaslané na spracovanie Jarmile Dubajovej, vedúcej odboru laboratórnych činností Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre.

Záverečnú správu, ktorú vypracoval Ondrej Hegedűs, hlavný odborník hlavného hygienika SR pre odbor chemické analýzy, sme dostali v týchto dňoch. Konštatuje sa v nej, že naše laboratórium bolo najúspešnejšie zo všetkých zúčastnených akreditovaných subjektov. Tým sme potvrdili kvalitu našej práce. Chcel by som sa všetkým zainteresovaným poďakovať za ústretovosť pri organizácii spoločných odberov vzoriek, ich analýzach a spracovaní výsledkov. Verím, že ich plnú podporu pri organizovaní takýchto akcií budeme mať aj v budúcnosti a že budú nápomocní pri zvyšovaní kvality našej práce a tým aj ochrany zdravia zamestnancov U. S. Steel Košice pri práci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...