Vyhľadávanie:

Naši obchodníci nedali súperovi šancu

Naši obchodníci nedali súperovi šancu

V deviatom vzájomnom hokejovom zápase zvíťazili hráči Cassovia Super Stars nad Bohemia Steelers 9:3

V štvrtok uplynulého týždňa sa na ľade v Steel aréne odohral zaujímavý hokejový zápas. Už po deviaty raz nastúpilo mužstvo našich obchodníkov z USSK Cassovia Super Stars proti českým zákazníkom z Bohemia Steelers. V doterajších ôsmich vzájomných stretnutiach bol stav na zápasy nerozhodný 4:4. Išlo teda o to, kto sa dostane po deviatom vzájomnom súboji do vedenia. Boli to naši obchodníci, ktorým sa to podarilo, keď svojho súpera zdolali 9:3 (3:1, 3:1, 3:1).

Aktérov stretnutia privítali prezident spoločnosti U. S. Steel David J. Rintoul a viceprezident pre predaj a marketing Robert J. Beltz, ktorí na slávnostnom buly spoločne vhodili puk medzi hokejky kapitánov mužstiev, domáceho Miroslava Maďara a hosťujúceho Miroslava Horáka. Potom sa už na ľade rozpútal tuhý boj, ktorý sa lepšie vyvíjal v prospech nášho tímu.

Už v 4. minúte otvoril skóre zápasu Rastislav Rusič. Keď v 13. minúte hrali naši obchodníci prvú presilovku, Peter Jacko strelou od modrej čiary zvýšil na 2:0. O minútu neskôr sa z gólu tešili aj hostia, úspešným strelcom bol Petr Souček. V 15. minúte mohlo byť vyrovnané, ale Mirko Zedník svoje sólo nepremenil. Do prvej prestávky domáci zvýšili svoju útočnú aktivitu a v 16. minúte Ľubomír Veme zvýšil na 3:1. V druhom dejstve tlak našich pokračoval a v 28. min. strelili dva góly. Najprv presne namieril Július Lang a po ňom Rastislav Rusič zvýšil na 5:1. Šance mali aj hostia, ale v 30-tej minúte sa vyznamenal náš brankár Miroslav Kiraľvarga junior, ktorý zlikvidoval Romanovi Mersakovi blafák. Druhý brejk sa však tomuto hráčovi Bohemie v 33. min. už vydaril a znížil na 5:2.

V 35. min. sme hrali ďalšiu presilovku a v nej Július Lang upravil na 6:2. Podobne ako v druhej časti zápasu, aj v tretej dvadsať minútovke strelili naši dva góly v rozpätí jednej minúty. Najprv v 46. min. siedmym gólom prekvapil brankára hostí Miroslava Szczureka náš obranca Ján Bača a po ňom strelecky disponovaný Rastislav Rusič zvýšil na 8:2. V 51. min. sporadický útok hostí zakončil Zbyněk Kasperlík tretím gólom svojho mužstva. Dve minúty pred koncom úmyselne faulovala vo vyloženej šanci prenikajúceho Jiřího Hájeka Lucia Petrovičová, z čoho rezultovalo trestné strieľanie. Jiří Hájek však nájazd nepremenil a tak bodku za týmto zaujímavým duelom dal v poslednej minúte Juraj Mondík, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Petra Dzurovčina a uzavrel skóre zápasu na 9:3.

Tak ako v predchádzajúcich ôsmich stretnutiach, aj v tomto deviatom stretnutí sa desať hráčov na obidvoch stranách prezentovalo v samostatných nájazdoch. Začínal hosťujúci Miroslav Horák, ktorý nedal. Prvý domáci hráč v nájazdoch Milan Beličák si počínal ako skúsený harcovník a strelou k žrdi otvoril skóre 1:0. Potom prišla séria neúspešných nájazdov, keď na strane hostí nedali Peter Petrů, Norbert Hrabalík a Břetislav Zeman, zo strany domácich zoči-voči brankárovi neuspeli Juraj Mondík, Peter Dzurovčin a Ján Bača. Až piatemu hráčovi Bohemie Mirkovi Zedníkovi sa nájazd vydaril a vyrovnal stav série na 1:1. Na druhej strane Marcel Šesták bol takisto úspešný a dostal svoj tím opäť do vedenia 2:1. Vzápätí neboli úspešní hosťujúci Peter Uhrík i Jaroslav Pátek, ani domáci Miroslav Maďar a Viktor Udodik. V poradí ôsmy hráč hostí Roman Mersak vyrovnal na 2:2, po ňom domáci Frank R. Kozleuchar upravil na 3:2, a deviaty hráč Bohemie Petr Souček vyrovnal na 3:3. Keďže dvaja poslední hráči nášho tímu Július Lang a Peter Nižník gól nedali a hosťujúci Ján Sidor svoje sólo premenil, na samostatné nájazdy sa v sérii 3:4 z víťazstva tešili hokejisti Bohemia Steelers.

Ich tréner Pavel Šťastný, bývalý aktívny hráč tímu Bohemia Steelers, ktorý bol pri zrode týchto vzájomných stretnutí, po zápase poznamenal: "Gratulujem domácim, ktorí vedú na zápasy 5:4. My sa ale sústredíme na budúci rok, keď by sme mali odohrať už jubilejný desiaty duel. Pokúsime sa v ňom vyhrať a vyrovnať stav série. Musím však povedať, že v roku 2003 to bol dobrý nápad zorganizovať takého stretnutia. Okrem toho, že si sily každý rok zmeriame na ľade, pre nás zákazníkov je to aj príležitosť pozrieť sa do hál a výrobných prevádzok firmy U. S. Steel Košice."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...