Vyhľadávanie:

Naši obchodníci ôsmy raz víťazne

Naši obchodníci ôsmy raz víťazne

V Steel aréne odohrali zaujímavý hokejový zápas Cassovia Super Star - Bohemia Steelers

V stredu uplynulého týždňa sa na ľade v Steel aréne uskutočnilo priateľské hokejové stretnutie medzi našimi obchodníkmi a pozvanými zákazníkmi. Náš tím, ktorý hral pod názvom Cassovia Super Star, hostil mužstvo zvučného mena Bohemia Steelers.

Zápas slávnostne otvorili česká, slovenská a americká hymna a príhovor viceprezidenta pre predaj a marketing Christiana Korna. Symbolické buly medzi hokejky kapitánov obidvoch mužstiev, domáceho Miroslava Maďara a hosťujúceho Tomáša Balka, vhodil prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke.

Bol to už dvanásty vzájomný súboj súperov a ôsmy úspech mužstva košických obchodníkov. V stretnutí zvíťazili 6:3 (2:0, 4:0, 0:3). Väčšiu časť kádra tvorili hráči účastníka hokejového šampionátu USSK z tímu Vedenia. Súboj začali veľmi dobre. Po dvoch tretinách už viedli 6:0, pričom strelecky sa dvoma gólmi presadil Martin Kováč, po jednom pridali Július Lang, Lukáš Kozel, Miroslav Nagy a Juraj Mondík. Pred stretnutím sa hostia z Bohemie netajili tým, že do Košíc prišli vyhrať a chceli znížiť pre nich nepriaznivú bilanciu zo vzájomných stretnutí na 7:5. Svedčia o tom slová kapitána Tomáša Balka: "Na Košičanov sme sa dobre pripravili. Máme zohrané mužstvo, veľa si sľubujeme od skúsených hráčov, ktorí už roky obliekajú dres nášho tímu. S Cassoviou sme síce už tretí rok po sebe nevyhrali, ale teraz si veríme. Je načase prelomiť túto nelichotivú sériu prehier. Chceme sa predstaviť v tom najlepšom svetle a konečne vyhrať."

Lenže, ako ukázal priebeh zápasu, hosťom sa strelecky, najmä v úvodných dvoch tretinách, nedarilo. Dostali sa síce do vyložených gólových šancí, tie ale nedokázali Josef Buják, Peter Starý, Štěpán Růžička ani Josef Sklenář premeniť. Okrem toho mali aj dve veľké príležitosti na skórovanie, ale najprv Peter Starý a po ňom ani Radek Starý nedokázali streliť gól ani z trestného strieľania. Naopak, skvelou kombinačnou hrou sa prezentovali domáci hokejisti, ktorí hrali rýchlo s patričným dôrazom pred bránkou súpera. Vyplatilo sa im to, pretože v rozpätí dvoch tretín zaznamenali poltucet gólov. Z nasadeného tempa trochu poľavili až v záverečnej tretine, keď sa aj hostia dostali strelecky k slovu. Najprv Marek Lukáč znížil a po ňom Petr Souček a Josef Sklenář upravili na konečný stav 6:3.

Spestrením každého zápasu týchto dvoch súperov sú samostatné nájazdy. Aj po tomto stretnutí sa desať hráčov z každého tímu pokúsilo svoj nájazd premeniť. Podarilo sa to však piatim hokejistom domácej Cassovie a z mužstva Bohemie strelil gól len jeden hráč. Začínal hosťujúci Milan Rudolfský, ktorý nedal, ale po ňom bol Juraj Bolf úspešný a otvoril skóre série nájazdov 1:0. Petr Kňura nedal, Peter Dzurovčín zvýšil na 2:0, potom v ďalšej sérii góly nedali Marek Lukáč, náš Miroslav Kiraľvarga a hráč hostí Tomáš Balko. Štvrtým našim hráčom v nájazdoch bol Juraj Mondík, ktorý zvýšil na 3:0. Vzápätí Josef Mašín znížil na 3:1, Miroslav Maďar ani hosťujúci Mirko Zedník nájazd nepremenili, zato Július Lang už mieril presne a upravil na 4:1. Juraj Bartoš z Bohemie nedal a náš Milan Beličák strelil piaty gól - 5:1. Keďže už v ďalšej sérii gól nepadol, neúspešnými aktérmi samostatných nájazdov boli postupne hosťujúci Jaromír Šenkeřík, Radek Starý a Borut Meršák, z našich sa netešili Roman Gburík, Marcel Palai a Marcel Šesták.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...