Vyhľadávanie:

Naši sa v silnej konkurencii nestratili

Naši sa v silnej konkurencii nestratili

Uskutočnila sa súťaž Železný hasič Košice 2008

V poradí už siedmy ročník súťaže profesionálnych hasičov, ktorú pripravilo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach s cieľom zvýšiť ich fyzickú zdatnosť a zdokonaliť pohybové návyky potrebné pri zdolávaní mimoriadnych udalostí, prilákal za obchodné centrum Optima v sobotu, 2. mája, malých i veľkých. Bolo nemožné neobdivovať fyzickú odolnosť mužov v uniformách.

Košickú oceliareň reprezentovali Adrián Ficík, Pavol Sedlák a Miloš Černický zo Závodného hasičského útvaru, ktorí v plnej zbroji absolvovali súťažné disciplíny, simulujúce, do istej miery, skutočné podmienky zásahu. Pre laikov boli skutočne tvrdé, nuž nečudo, že každého adepta na titul Železný hasič Košice 2009 povzbudzovali a odmeňovali potleskom. Súťažiaci sa museli dostať po rebríku na plošinu osem metrovej veže, na ktorú bolo treba vytiahnuť stočenú hadicu, rýchlo sa dostať bezpečne dolu, absolvovať 35-metrovú prekážkovú dráhu s hadicou a prúdnicou, pripojiť ich k rozdeľovaču a prebehnúť po lavičke, na ďalšom stanovisku zasa uchopiť zavodnené vedenie s pripojenou prúdnicou a roztiahnuť ho na označené miesto vo vzdialenosti tridsať metrov, potom šesťdesiatkrát udrieť do tzv. Hammer boxu 6-kilogramovým kladivom, uchopiť dva prenosné hasiace prístroje, podliezť s nimi päť za sebou nasledujúcich prekážok, premiestniť figurínu človeka vážiaceho 50 kilogramov cez potrubie o priemere jedného metra a dlhého tri metre a preniesť do desať metrov vzdialeného cieľa.

Je až na neuverenie, že Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice toto všetko zvládol za dve minúty a päť sekúnd. Suverénne v najlepšom čase. Porota mu však "prisúdila" desať trestných sekúnd za neprávne uchopenie figuríny, a tento jej verdikt znamenal stratu cennej trofeje. Klobúk dolu za jeho druhé miesto. V silnej konkurencii dvanástich tímov zo Slovenska, ale aj Českej republiky, Maďarska a Rumunska, dominovali napokon hasiči z Olomouca. V súťaži jednotlivcov i družstiev.

Zážitky z Dňa hasičov, ktorý podporila i košická oceliareň, umocnili aj ukážky techniky, hasenia automobilu, kurzy prvej pomoci a rôzne súťaže pre deti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...