Vyhľadávanie:

Naši strelci nesklamali

Naši strelci nesklamali

Okrem súťaží vo viacboji a trojboji bojovali naši strelci z klubu vojakov v zálohe aj v novej disciplíne v streľbe zo samonabíjacej karabíny. Je to vlastne samopal upravený na streľbu len s jednotlivými ranami a nie so streleckými dávkami. Posledné štvrté tohtoročné kvalifikačné preteky v tejto novej disciplíne sa uskutočnili počas dvoch víkendových dní začiatkom augusta na strelnici v Nižnej Hutke. Súťažilo sa v dvoch kategóriách, a to v kategórii Štandard (zbraň v základnom vybavení) a v kategórii Open (zbraň s rôznymi úpravami, so sklopnou pažbou, ďalekohľadom a pod.).

V kategórii Štandard sa našim strelcom darilo, keď prvý deň zvíťazil R. Dargaj výborným výkonom 284 bodov a iba o jeden bod zaostal za slovenským rekordom. Ďalší z našich dosiahli tieto výkony: R. Šatek 276 b., P. Brugoš a D. Krankus zhodne po 265 b., M. Filčák 258 b., K. Hruška 248 b. a P. Kiernosz 210 bodov. V kategórii Open vyhral J. Gnip z klubu FOX Bratislava výkonom 285 bodov. Na 2. mieste sa umiestnil náš P. Brugoš s 272 b. a tretí skončil M. Filčák so ziskom 265 b. Aj na druhý deň vyhral v "Štandardke" náš R. Dargaj s 272 bodmi a v kategórii Open bol najlepší Bratislavčan V. Žamboch, ktorý nastrieľal 284 bodov. Týmito pretekmi sa ukončili nominácie tridsiatich strelcov v kategórii Štandard a pätnástich v kategórii Open na októbrové majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať na strelnici v Čačove. Z našich sa na slovenský šampionát v kategórii Štandard prebojovali z 2. miesta R. Dargaj (súčtom bodov 556), 16. P. Brugoš (534 b.), 20. D. Krankus (533 b.), 28. K. Hruška (519 b.). Na nepostupových priečkach zostali 31. R. Šatek (515 b.) a 33. M. Filčák (507 b.). V kategórii Open sa na majstrovstvá republiky kvalifikovali 6. P. Brugoš (545 b.) a 11. M. Filčák (536 b.).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...