Vyhľadávanie:

Naštartovali víťaznú sériu

Naštartovali víťaznú sériu

Hokejisti HC Košice postúpili v tabuľke pred reprezentačnou prestávkou na tretiu priečku

Po prvý raz bude v našej hokejovej extralige v tejto sezóne väčšia 12-dňová prestávka. Bude patriť hokejovým reprezentantom Slovenska, ktorí sa v dňoch 9. - 12. novembra zúčastnia na medzinárodnom turnaji TUI Nations Cup v nemeckom Hannoveri, kde budú okrem nás štartovať reprezentačné celky Kanady, Švajčiarska, Lotyšska, Japonska a domáceho Nemecka.

Extraliga bude potom pokračovať až v piatok 17. novembra, kedy sa Košičania predstavia na ľade úradujúceho majstra v Žiline. V nedeľu 19. novembra hrajú v Martine a doma sa predstavia až v utorok 21. novembra v súboji so Skalicou. Momentálne sú naši hokejisti so ziskom 37 bodov na 3. mieste. Na tretiu priečku ich katapultovala trojzápasová víťazná séria, keď najprv vyhrali doma s Liptovským Mikulášom, potom vyšli víťazne so súboja so Slovanom v Bratislave a v nedeľu doma zdolali Poprad. Pre viaceré mužstvá extraligy prišla túto reprezentačná prestávka vhod. Tréneri Slovana, Martina, Popradu i Liptovského Mikuláša si myslia, že zastaví ich herný útlm a psychicky sa pozviechajú.

Pre Košičanov môže táto prestávka urobiť pravý opak, že stratia herný rytmus a prestane sa im dariť v koncovke. Lenže po posledných troch stretnutiach sú však v psychickej výhode a v pohode. Svojim priaznivcom sa doma proti Popradu predstavili vo výbornej forme, takže tréneri ich budú musieť udržiavať v dobre rozbehnutom tempe. V tretej šestine odohrali zatiaľ hokejisti HC Košice štyri stretnutia a v nich stratili iba dva body tesnou prehrou v Trenčíne po samostatných nájazdoch. V zostávajúcich piatich zápasoch tretej šestiny základnej časti odohrajú v tomto mesiaci ešte tri zápasy na ľade súperov a dva doma. Na vedúci Slovan strácajú 10 a na druhý Zvolen 4 body. V decembri, kedy sa začne štvrtá šestina, sa situácia na špici tabuľky môže v náš prospech zmeniť k lepšiemu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...