Vyhľadávanie:

Nastupuje Refractory & Metallurgy Services

Nastupuje Refractory & Metallurgy Services

Po dvadsiatich rokoch úspešného podnikania zmenila dcérska spoločnosť Vulkmont, a.s. Košice svoj názov. Do obchodného registra bola dňa 10. februára 2012 zapísaná pod obchodným názvom RMS, a.s. Košice.

"Nový názov spoločnosti odzrkadľuje výsledky procesu reštrukturalizačných zmien, ktorými v ostatných rokoch prešla údržbárska časť dcérskych spoločností U. S. Steel Košice," informuje generálny manažér pre žiaruvzdorný materiál a servis pre hutnícku výrobu a generálny riaditeľ RMS, a.s. Košice Stanislav Barica. "Na začiatku stál Vulkmont, ktorý sa zaoberal najmä opravami dopravníkových pásov pre svoju materskú spoločnosť, vtedy ešte VSŽ. Táto spoločnosť postupne na seba prevzala činnosti spracovania vysokopecnej trosky na štrky a granulát a inštalácií a údržby klimatizačných zariadení. Počas niekoľkých nasledujúcich rokov boli v rámci reštrukturalizácie zlúčené s Vulkmontom aj ďalšie dcérske spoločnosti - Elektroservis, Energoservis a Reliningserv. Dnes samotná podstata názvu spoločnosti už nevystihuje to, čo naozaj realizuje a čo je jej hlavným predmetom podnikania. Portfólio jej aktivít je omnoho širšie. Robíme opravy a žiarotechnické práce pre prvovýrobu - hlavne divízne závody Koksovňa, Vysoké pece a Oceliareň, ale aj pre Teplú valcovňu a Studenú valcovňu, opravujeme v podstate všetky rozvody energetických médií, plynové a elektrikárske práce, na starosti máme opravy výťahov, klimatizácií, žeriavov a samozrejme, ako som už spomínal, spracovávame vysokopecnú trosku, zabezpečujeme kompletné lešenárske činnosti pre materskú spoločnosť, ako aj celý rad ďalších aktivít pre metalurgický priemysel."

Pôvodný názov spoločnosti, ako S. Barica uviedol, neraz miatol aj obchodných partnerov, ktorí nemali správnu predstavu o tom, čo sa za ním skrýva. Skratka RMS znamená v angličtine Refractory & Metallurgy Services - Žiarotechnické a metalurgické služby. "Pre názov v angličtine sme sa rozhodli hlavne kvôli tomu, že náš tím špičkových a skvelých ľudí nepôsobí len na domácom, ale čoraz intenzívnejšie aj na zahraničnom, najmä európskom trhu," uzavrel S. Barica.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...