Vyhľadávanie:

Náučný chodník krajinou Zázračno

Náučný chodník krajinou Zázračno

Prvý z projektov grantového programu Kde a ako budeme bývať realitou

Náučný chodník krajinou Zázračno, projekt, ktorý uspel v súťaži Kde a ako budeme bývať a získal od spoločnosti U. S. Steel Košice v máji tohto roku grant na realizáciu, slávnostne sprístupnili minulý týždeň v piatok, 7. novembra, v Základnej škole na Postupimskej ulici v Košiciach.

"Keď naučíme deti starať sa o tento kúsok zeme, v budúcnosti sa budú vedieť postarať o svoje mesto, štát a možno aj celú Zem," prihovorila sa hosťom, pedagógom, rodičom i žiakom, ktorí prijali pozvanie na otvorenie náučného chodníka, zástupkyňa riaditeľa školy Katarína Benková.

Na tvorbe eko záhrady sa podieľali spoločne učitelia, žiaci i rodičia. Najmä pre deti to boli užitočné a príjemne strávené chvíle, na ktoré budú radi spomínať. Žiadne z nich nebolo treba nútiť, aby sa do realizácie projektu zapojili.

Náučný chodník je súčasťou školskej záhrady, ktorá je eko učebňou s množstvom drevín, kríkov a rastlín, vkusne zasadených do prostredia. Deti sa tu naučia prehlbovať a pretvárať svoje postoje k prírode a životnému prostrediu, a to na základe vlastných prežitkov, pocitov a estetického vnímania okolia, spoznávať byliny a rastliny potrebné nielen pre život človeka, ale aj zvieratká, oboznamovať sa s faunou a flórou a ich významom v ekosystéme. Slúžiť bude na oddych, na stretávanie sa žiakov počas vyučovania i mimo neho.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...