Vyhľadávanie:

Návrat bez medaily

Návrat bez medaily

  • Po slovenskom šampionáte vojakov v zálohe v streleckom viacboji, na ktorom naši získali až päť majstrovských titulov, sa v prvý októbrový víkend konalo v českom meste Semily medzištátne trojstretnutie Praha - Brno - Bratislava. Tím Bratislavy reprezentovali dvaja strelci z revolvera a desiati z pištole. Medzi nominovanými boli aj štyria východniari v streľbe z pištole, náš K. Hruška, J. Pavlovčík z Michaloviec a E. Tušík s J. Tižom z Poruby pod Vihorlatom. Keďže naši západní susedia pretekajú podľa odlišných pravidiel, pre Slovákov to bola ťažká skúška ich streleckého majstrovstva. Kým u nás sa strieľa 13 rán bez troch skúšobných striel v čase osem minút a do výsledku sa započítava len desať najlepších rán, v Čechách a na Morave sa strieľajú najprv tri skúšobné rany, až potom absolvujú strelci naostro 10 rán v časovom limite štyroch minút. Aj napriek tomu bola Bratislava úspešná a zvíťazila súčtom bodov 2 940 pred Prahou, ktorá mala na svojom konte 2 832 b. a Brnom 2 807 bodov. V hodnotení 36 jednotlivcov najlepší výkon dosiahol reprezentant Brna F. Jakeš (317 bodov) pred J. Jancekom z Bratislavy (315 b.) a zástupcom pražského tímu K. Trostom (309 bodov). Náš K. Hruška dosiahol 265 bodov a obsadil 27. miesto.

  • O týždeň neskôr sa v obci Čáčov uskutočnili posledné tohtoročné majstrovstvá Slovenska v streľbe zo samopalu vzor 58 v kategóriách Open a Štandard. Z kvarteta našich vojakov v zálohe súťažili P. Brugoš, R. Dargaj, T. Gazdagová a K. Hruška. Strelci P. Brugoš a R. Dargaj mali potvrdiť v kategórii Open svoje špičkové pozície na Slovensku v trojpolohovej streľbe na 50 metrov, čo sa im aj v silnej konkurencii podarilo. Zo sedemnástich štartujúcich zvíťazil J. Gnip z tímu FOX Bratislava výkonom 289 bodov. Z našich skončil P. Brugoš výkonom 271 b. na 11. mieste a R. Dargaj obsadil so ziskom 270 b. dvanástu priečku. Do súťaže v kategórii Štandard nastúpili všetci štyria spomínaní strelci, hoci T. Gazdagová a K. Hruška nepatrili medzi kandidátov na popredné umiestnenie. Z 32 nominovaných si najlepšie počínal M. Fraňo z Bratislavy, ktorý vyhral výkonom 283 bodov. Z našich bol najlepší P. Brugoš, so ziskom 279 b. obsadil 7. miesto, K. Hruška skončil s 267 b. na 15. mieste a R. Dargaj bol s 266 bodmi šestnásty. V kategórii žien sa T. Gazdagová umiestnila s počtom 252 bodov na štvrtej priečke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...