Vyhľadávanie:

Navštívili nás rakúski odborári z Voestalpine

Navštívili nás rakúski odborári z Voestalpine

V dňoch 25. a 26. 5. 2015 zavítala do U. S. Steel Košice skupina odborárov z firmy Voestalpine v Rakúsku, ktorí patria pod odborové združenie zamestnancov PRO-GE a sú súčasťou Rakúskej odborovej federácie (ÖGB - Österreichischer Gewerkschaftsbund). Hutnícky koncern Voestalpine je zameraný na technológie a priemyslové výrobky z ocele a je jedným z najvýznamnejších subjektov v oblasti výroby, spracovania a vývoja náročných produktov z ocele. Výrobky smerujú predovšetkým do automobilového, železničného, leteckého a energetického priemyslu, ale tiež do elektrotechnického a stavebného priemyslu.

Skupina deviatich zástupcov odborov pracuje v divízii Steel Voestalpine v meste Krems. Závod sa zaoberá výrobou rúr a valcovaných profilov. Zvitky, ktoré používa ako vstupný materiál pre svoje finálne produkty, odoberá tiež z našej spoločnosti. S kvalitou a včasnosťou dodávok vyjadrili hostia veľkú spokojnosť.

Rakúski kolegovia si prezreli tiež vybrané prevádzky podniku a absolvovali krátke pracovné stretnutie s vedením U. S. Steel Košice, na ktorom sa zúčastnili viceprezident pre výrobu a zastupujúci prezident Marcel Novosad, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a externé služby Elena Petrášková a viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Odborári sa oboznámili s výrobným programom spoločnosti a problémami, s ktorými sa košickí hutníci v súčasnosti boria. Boli tiež informovaní o dlhodobej dodávke našich brám do prevádzky v Linzi. Zaujímavé bolo konštatovanie hostí, že v súčasnosti majú dostatok zákaziek, zápasia však s nedostatkom vstupného materiálu, konkrétne niektorých špecifických akostí ocele. Požiadali preto zástupcov manažmentu, či im firma s nedostatkovým materiálom nevie pomôcť. Ako zdôraznil predseda odborov z Kremsu Karl Preis, boli by radi, keby dodávky, po konkrétnej špecifikácii materiálu, smerovali k nim práve z U. S. Steel Košice.

V popoludňajších hodinách si rakúski odborári prezreli mesto Košice a na spoločnom stretnutí so zástupcami Rady odborov diskutovali o aktuálnych témach. Boli medzi nimi predovšetkým úroveň miezd, pracovný čas, bezpečnosť práce, sociálne podmienky, zdravotné a dôchodkové zabezpečenie a kolektívne vyjednávanie. Ďalšie témy, týkajúce sa konkrétnej práce odborov, pre nedostatok času nestihli prediskutovať. Obe strany sa preto dohodli, že tak urobia na nasledujúcom stretnutí, ktoré sa uskutoční na jeseň v Rakúsku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...