Vyhľadávanie:

Nebo nad Košicami sfarbia balóny

Nebo nad Košicami sfarbia balóny

Aj napriek informáciám o katastrofických záplavách na Slovensku organizátori očakávajú na tohtoročnej medzinárodnej balónovej fieste, ktorej 17. ročník sa v Košiciach uskutoční v dňoch 9. až 13. júna 2010, účasť 12-tich balónových tímov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska a Holandska. Účasť potvrdili napríklad Radek Vrána z Brna, ktorý doteraz nechýbal ani raz, či Gyula Judák z Maďarska, ktorý vynechal len jeden ročník.

Počas balónovej fiesty je plánovaných šesť letov ráno a podvečer a už tradičný sprievodný program, 11. júna, s nočným nafukovaním pri obchodnom centre Optima. Ranné lety sa budú realizovať z centra mesta, popoludňajšie lety od Optimy. Karpatská nadácia je po minuloročnom úspechu aj tohto roku partnerom podujatia a pre návštevníkov pripravila Pestré mestečko neziskových organizácií, ktoré otvorí bránu záujemcom o 15. hodine. V mestečku sa predstavia rôzne projekty mimovládnych organizácií i projekt Košice - európske hlavné mesto kultúry 2013. Program na pódiu sa začne o 16. hodine - vystúpi tanečná skupina Grimmy, hudobné formácie STEREO, POLEMIC, G-strinx. Program vyvrcholí ohňovou show a veľmi obľúbeným nočným nafukovaním balónov s ohňostrojom.

Aktuálne informácie priamo z diania bude aj tohto roku pravidelne prinášať Rádio Košice. Predovšetkým informácie o vývoji počasia, príp. zmenách štartu balónov hlavne v tejto po-povodňovej situácii.

Hlavným organizátorom Medzinárodnej balónovej fiesty Košice 2010 je spoločnosť ADS ballooning, s.r.o. Košice a Balón klub Košice. U. S. Steel Košice je partnerom podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...