Vyhľadávanie:

Nebola núdza ani o osobné rekordy

Nebola núdza ani o osobné rekordy

Prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke sa stretol s našimi najúspešnejšími účastníkmi MMM

Stalo sa milou tradíciou, že po skončení Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach sa prezident našej spoločnosti stretne s najúspešnejšími účastníkmi z radov železiarov. Tento rok nebol výnimkou a desať našich kolegov malo možnosť podeliť sa s Georgeom F. Babcokom so svojimi zážitkami na neformálnom obede v piatok 17. októbra. Za spoločný stôl si s prvým mužom košických železiarní, ktorý úspešne absolvoval minimaratón, sadli bežecké stálice, ale i nováčikovia.

Na obede nechýbal náš najúspešnejší maratónec Imrich Pástor. Štvornásobnému slovenskému šampiónovi unikol piaty titul len o vlások, keď ho v posledných metroch pred cieľom predbehol Bratislavčan Boris Csiba. I napriek smolnému záveru bol so svojím výkonom spokojný. "Bežal som na doraz, žiaľ ku koncu mi už chýbali sily. Čas (2:29:58 h.) ma potešil, pretože som sa vrátil na výkonnostnú úroveň spred dvadsiatich rokov," uviedol na margo svojho výkonu. Druhým najrýchlejším železiarom na maratónskej trati bol Miloš Popovič z DZ Doprava. Ako povedal, za dobrým výsledkom (2:48:17 h.) sa skrýva tvrdá príprava. Prezradil, že mesačne zabehne štyristo až päťsto kilometrov. Výsledný čas v cieli potešil aj skúseného bežca Jozefa Sciranka, ktorý sa medzi mužmi v kategórii nad 50 rokov umiestnil na peknom 4. mieste.

Na obede nemohla chýbať ani Alžbeta Tiszová, ktorá sa na maratónskej trati v Košiciach objavuje rok čo rok. V kategórii žien nad 50 rokov obsadila časom 3:42:46 h. prvé miesto. Svoj štvrtý maratón v živote bežala aj Eva Marková z BSC. Tohto roku zvládla viac než 42-kilometrovú trať aj v Bratislave a Krakove. Zdôraznila však, že košický maratón je pre svoju atmosféru jej najobľúbenejší.

Na obede boli prítomní aj bežci a bežkyne, ktorí sa predstavili na polovičnej trati. Patrila k nim Dušana Takáčová z Nákupu, ktorá bola najrýchlejšou železiarkou. "Je pre mňa česť, že som sa dostala do spoločnosti našich najlepších bežcov," povedala a dodala, že oproti vlaňajšku sa zlepšila o desať minút. Stálicou medzi bežkyňami je Erika Billá, ktorá sa nepredstavila v najlepšej forme, pretože pred pretekmi ju sužovali zdravotné problémy. Napriek tomu absolvovala polmaratónsku trať pod dve hodiny a okrem toho bola členkou ženskej štafety. U mužov boli medzi hutníkmi najlepší Ladislav Vyšnický a Marián Vlček. Oboch potešilo, že v tomto roku bežali rýchlejšie ako vlani. Desiatku kolegov dopĺňal najrýchlejší železiar v pretekoch in-line korčuliarov Juraj Hudák z DZ Zušľachťovne a obalová vetva. "Nebolo to najhoršie, no mal som vyššie očakávania," sebakriticky poznamenal a prezradil, že o rok ho neuvidíme na korčuliach, ale chcel by zabehnúť polmaratón.

Záver príjemného posedenia patril odovzdávaniu pamätných diplomov a kníh, ktoré mapujú históriu Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Z rúk prezidenta Georgea F. Babcoka si ich prevzali všetci naši úspešní vytrvalci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...