Vyhľadávanie:

Nečakaný zvrat v druhom súboji

Nečakaný zvrat v druhom súboji

Stav štvrťfinálovej série play-off Košice – Martin je na zápasy 1:1

V tohtoročnej štvrťfinálovej sérii  došlo na ľade v Steel aréne medzi HC Košice a MHC Martin k prvému prekvapeniu. Favorizovaní Košičania totiž v druhom vzájomnom zápase podľahli svojmu súperovi, čo sa neočakávalo. Prekvapuje to hlavne kvôli tomu, že v prvom zápase, ktorý sa hral v sobotu 18. marca 2017, hokejisti HC Košice hravo zdolali Martinčanov 4:0 (0:0, 3:0, 1:0). Toto stretnutie si po dlhšom čase skvele užil kapitán mužstva Marek Bartánus, ktorý zaregistroval svoj prvý hetrik sezóny. Pre opakované zdravotné problémy to bol jeho iba štvrtý zápas v tomto roku v drese HC a hneď strelecky zažiaril. Po stretnutí mal z neho obrovskú radosť, ktorú okomentoval slovami: „Ani netuším, kedy som naposledy zaznamenal hetrik, ale strelecky sa mohol výraznejšie presadiť hocikto z nášho tímu. Nie je podstatné, kto dáva góly, dôležitejšie sú víťazstvá a mňa teší, že som týmito gólmi prispel k výhre nášho mužstva. Zdravotne sa cítim dobre, verím, že mi to v ďalších stretnutiach vydrží.“

Marek vtedy netušil, že už na druhý deň mu bude, ako aj jeho spoluhráčom, po druhom štvrťfinálovom zápase v šatni smutno. Košičania totiž druhý súboj s Martinčanmi na domácom ľade prehrali 1:2 (1:0, 0:2, 0:0). Pritom začali veľmi dobre a už v 49. sekunde sa po strele svojho kapitána Bartánusa dostali do vedenia. Lenže v druhej tretine hostia dvomi gólmi nielenže vyrovnali, ale aj otočili vývoj zápasu vo svoj prospech. Domáci nehrali až v takom vysokom tempe, ako v prvom stretnutí, a to rozhodlo. Navyše nedarilo sa im strelecky a ani z tzv. tutových šancí nedokázali prekonať veľmi dobre chytajúceho brankára hostí Corbeila. S pribúdajúcimi minútami sa čoraz viac dostávali do herného kŕča. S výkonom svojich zverencov nebol spokojný ani tréner Miroslav Marcinko.

„Vstup do zápasu bol z našej strany vydarený, strelili sme rýchly gól. Škoda ďalších nevyužitých gólových šancí. O našej prehre rozhodla druhá tretina, keď sme dvakrát inkasovali. Úsilie i nasadenie našich hráčov trvalo až do konca, ale jeden gól, žiaľ, dnes na víťazstvo nestačil,“  vyjadril sa kormidelník HC Košice po prehratom druhom zápase.

Dnes a zajtra (22. a 23. marca) pokračuje štvrťfinálová séria ďalšími dvoma stretnutiami v Martine. Pretože sa hrá na štyri víťazné duely, v poradí už piaty vzájomný zápas odohrajú obaja súperi v sobotu 25. marca 2017 v košickej Steel aréne so začiatkom o 18. hodine.     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...