Vyhľadávanie:

Nedeľné popoludnie s amatérskou filmovou tvorbou

Nedeľné popoludnie s amatérskou filmovou tvorbou

Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) pripravilo v spolupráci s IC culture train, pre milovníkov nekomerčných filmov zaujímavé podujatie. Regionálna súťažná prehliadka amatérskej filmovej tvorby a videotvorby CINEAMA si už našla svojich divákov. Z roka na rok pribúda aj počet nadšených filmových tvorcov, ktorí sa na tejto súťažnej prehliadke zúčastňujú.

Súťažné príspevky budú 23 autori prezentovať v nedeľu, 15. apríla, od 14. hodiny v priestoroch IC culture train - centrum súčasných umení, Nižná úvrať 25 (pri Gymnáziu na Opatovskej ulici). Diváci budú mať možnosť vidieť počas viac ako päťhodinového maratónu vyše tridsať filmov rozličného zamerania. Nebudú chýbať krátke videoarty od študentov Technickej univerzity z Fakulty umení, hrané filmy, reportáže, ale ani dokumenty. Nepochybne zaujme film minuloročného víťaza celoštátnej súťaže CINEAMA Vladimíra Barana, ktorý vo svojom dokumente Čas prekliatych ohňov na pozadí posledného procesu s bosorkami v Uhorsku (1741) v Krupine poukazuje na krutosť a nezmyselnosť inkvizičných procesov.

Mládežníci v kategórii do 18 rokov z Videoškoly Delfín pri Súkromnej strednej odbornej škole na Bukoveckej ulici v Košiciach sa zapojili do súťaže šiestimi príspevkami, medzi ktorými dominujú filmy o tvorbe známeho sochára Ladislava Staňa a jeho syna, o Európskom vlaku v Košiciach, ale aj krátky pohľad na školu, kde študujú. Úspešní mladí tvorcovia zo Strednej súkromnej filmovej školy v Košiciach nás aj tentokrát prekvapia nekomerčným hraným filmom, ale aj reklamnými spotmi.

V rámci súťažnej prehliadky budú mať tvorcovia možnosť vypočuť si názory, ale aj dobre mienené rady odbornej poroty. Ani teraz nebude ľahké určiť tých najlepších, ktorých diela sa budú prezentovať 28. apríla na krajskej súťaži v Rožňave. Príďte si vychutnať toto zaujímavé podujatie v nedeľu, 15. apríla.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...