Vyhľadávanie:

Nemá čas na oslavy

Nemá čas na oslavy

Málokto sa môže pochváliť tým, že mu k päťdesiatke blahoželá niekoľko tisíc ľudí. Trénerovi hokejistov HC Košice Miroslavovi Ihnačákovi sa to pošťastilo. A ešte viac. Pekný darček k jubileu, ktoré si pripomenul 19. februára 2012, mu venovali aj jeho zverenci. V spomínaný deň totiž odohrali Košičania v Steel aréne extraligový zápas so Žilinou. Diváci venovali oslávencovi mohutný potlesk a hráči ho potešili tesným víťazstvom nad zdatným súperom. Na oslavy, ako prezradil jubilujúci kormidelník nášho tímu, však príde rad až neskôr.

"Určite sa s chlapcami stretneme a narodeniny spolu oslávime. Momentálne na to ale niet času. Teraz nás čaká až do konca sezóny poriadna šichta, oslavy prídu na rad až potom," povedal po zápase.

Miroslav Ihnačák začínal s hokejom v Poprade. V sezóne 1981/82 po prvý raz obliekol dres košických VSŽ, kde neskôr spoločne s Igorom Libom a Jánom Vodilom vytvorili jeden z najproduktívnejších útokov bývalej federálnej hokejovej ligy. V roku 1982 ho draftovalo do NHL Toronto, kde hrával za miestny tím Maple Leafs a neskôr za Detroit. Po návrate bol členom prvého majstrovského kádra Košíc zo sezóny 1985/86, aj keď v decembri emigroval za bratom Petrom do USA. Po návrate na starý kontinent pôsobil v Nemecku i vo Švajčiarsku a v sezóne 1992/93 sa vrátil do rodného Popradu. O dva roky neskôr bol opäť v Košiciach, kde s tímom HC oslávil v roku 1995 majstrovský titul. Potom sa pobral do nemeckého Selbu a po návrate v roku 1998 sa na šesť rokov znova upísal hokejovým Košiciam. V roku 1999 sa so svojimi spoluhráčmi v drese HC Košice tešil z ďalšieho slovenského titulu. Na toto obdobie veľmi rád spomína:

"Základom úspechu bola dobrá partia. Ťahali sme za jeden povraz a dá sa povedať, že vtedy sme naštartovali hokej v Košiciach. Boli to pekné časy a vždy keď sa získa titul, tak je to krásne." Po roku 2004 hral ešte za Poprad a v závere svojej kariéry vypomáhal extraligovému Martinu. Ako 43-ročný skončil s aktívnou činnosťou a dal sa na trénerskú dráhu. Na striedačke v role kormidelníka postupne pôsobil v Martine, Prešove, Kežmarku, poľskom Tychy, Trebišove, Spišskej Novej Vsi a naposledy v Michalovciach.

Od novembra 2011 je opäť v Košiciach, kde v majstrovskom hokejovom mužstve HC Košice vystriedal vo funkcii trénera Antonína Stavjaňu. "Možnosť trénovať Košice som prijal ako veľkú výzvu a bol by som rád, keby sa nám podarilo zopakovať úspechy z predchádzajúcich troch sezón. Chceme obhájiť titul. Hokej je môj život. Dal mi všetko, obohatil ma o veľa pozitívnych vecí."

Miroslavovi Ihnačákovi k jeho abrahámovinám srdečne blahoželáme!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...