Vyhľadávanie:

"Nemôžeme očakávať pomoc od druhých, ak ju sami nie sme schopní poskytnúť."

"Nemôžeme očakávať pomoc od druhých, ak ju sami nie sme schopní poskytnúť."

Aký majú vzťah k dobrovoľníctvu firemní štipendisti (1.)

Pätnásť talentovaných detí zamestnancov košickej oceliarne podporuje v štúdiu na vysokej škole doma i v zahraničí v tomto akademickom roku spoločnosť U. S. Steel Košice prostredníctvom svojho štipendijného programu. Dôležité je vedieť, že firemní štipendisti podporu nielen prijímajú, ale radi a úplne prirodzene ju aj poskytujú. Vo svojom voľnom čase sa angažujú v mnohých oblastiach, venujú sa verejno-prospešným činnostiam, ochotne pomáhajú aj pri podujatiach, ktoré spoločnosť organizuje. Aký je teda ich vzťah k dobrovoľníckym aktivitám?

Matej Šelepský, poslucháč The University of Glasgow, už druhý rok žije vo Veľkej Británii, kde študuje Business Economics/Business Management. Vraví, že jeho pozitívny vzťah k dobrovoľníctvu bol v priebehu posledných dvoch rokov ešte výraznejšie zosilnený účasťou na mnohých univerzitných akciách zameraných na pomoc či už znevýhodnenej mládeži alebo ľuďom v núdzi. "Pravidelne sa tiež snažím pomáhať vo vianočnom charitatívnom stánku spoločnosti U. S. Steel Košice, kde si človek po osobnom kontakte so zástupcami konkrétnych neziskových organizácií uvedomí hĺbku záslužnosti takejto dobrovoľníckej činnosti. Plánujem sa tiež 16. mája 2015 zúčastniť s občianskym združením Priatelia trstenskej prírody, ktorého som aktívnym členom, na Dňoch dobrovoľníkov U. S. Steel pre Košice, a to v Trstenom pri Hornáde," povedal a dodal: "Nemôžeme očakávať pomoc od druhých, ak ju sami nie sme schopní poskytnúť. Zastávam preto názor, že každý človek by mal poznať svoje osobné možnosti a vedieť ich správne ponúknuť spoločnosti aj prostredníctvom dobrovoľníckych aktivít."

Pre Ľubomíru Ondejkovú, študentku Vysokej školy ekonomickej v Prahe dobrovoľníctvo znamená tráviť čas s ľuďmi alebo robiť veci s nádejou, že to určitým ľuďom pomôže a prinesie aspoň malú zmenu do ich života. Pre ňu je to pár minút času, no pre tých, ktorí si sami pomôcť nedokážu, to môže znamenať oveľa viac. "Zapojenie sa do pomoci preto vnímam ako príležitosť urobiť niečo pre spoločnosť a dáva mi to pocit, že aj ja môžem byť niečím užitočná. Okrem toho som vďaka tomu stretla zaujímavých ľudí a priučila sa novým veciam. Opakovane som sa preto podieľala na projektoch organizácií Liga proti rakovine a Liga za duševné zdravie," konštatovala. "Takisto oceňujem snahu spoločnosti U. S. Steel Košice pomáhať neziskovým subjektom. Rada sa zapojím tak do pomoci vo vianočnom charitatívnom stánku, ako aj počas Dní dobrovoľníkov U. S. Steel pre Košice."

Zuzana Durňaková, študentka psychológie na pražskej Karlovej univerzite, sa, ako sama vraví, do dobrovoľníckych aktivít U. S. Steel Košice zapája veľmi rada už päť rokov. Vidí v tom veľký zmysel pre organizácie, ktorým je pomoc určená. "Oceňujem ochotu, ktorú?zamestnanci U. S. Steel Košice do tej ktorej aktivity vnášajú. A tiež, že to ľudia robia, pretože sami chcú. Možno obetujú svoj voľný čas, ktorý by mohli venovať svojim rodinám či záľubám, no napriek tomu chcú pomáhať a robiť prospešné veci pre iných. Je skvelé, že práve U. S. Steel Košice takto pomáha na východe Slovenska rôznym organizáciám a partnerom," uznanlivo okomentovala postoj firmy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...