Vyhľadávanie:

Nenechajte si ujsť dve zaujímavé výstavy

Nenechajte si ujsť dve zaujímavé výstavy

Július Hegyesy Nová retrospektíva

Aktuálnu tvorbu známeho košického výtvarníka Júliusa Hegyesyho predstavuje výstava s názvom Nová retrospektíva, ktorú môžete zhliadnuť v Kasárňach/Kulturparku na Kukučínovej 2 v Košiciach v priestoroch budovy Bravo.
Kolekcia Hegyesyho diel pozostáva už tradične z výberu jeho kresieb, grafík a malieb, no podľa kurátorky výstavy Zuzany Uhrinovej Hegyesyovej ide o menej tradičný pohľad na tvorbu autora, ktorý je aj vo svojom pokročilom veku stále činorodý. Hoci Július Hegyesy patrí skôr ku generácii výtvarníkov "vyškolených" košickou modernou, stále rezonuje v stredoeurópskom kultúrnom prostredí a určite má čo povedať aj mladšiemu publiku.

Ildikó Pálová Klub 27

Prekvapivé, drsné, šokujúce, extrémne odvážne, vyrážajúce dych také sú obrazy mladej slovenskej výtvarníčky, talentovanej maliarky Ildikó Pálovej z Rimavskej Soboty, ktorá vystavuje svoje diela pod názvom Klub 27 tiež v budove Bravo. Podľa kurátora Ivana Jančára je táto autorka, ktorú nie je možné zaradiť k žiadnej skupine, "škole" či smeru, špecifický solitérny fenomén mladej slovenskej maľby.

Obidve výstavy sú sprístupnené do 17. septembra 2015.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...