Vyhľadávanie:

Nešťastné trináste kolo

Nešťastné trináste kolo

V druhej šestine základnej časti hokejovej extraligy, Košice zatiaľ len raz vyhrali

V závere uplynulého týždňa mali hokejisti HC Košice dva razy po sebe výhodu domáceho ľadu. Najprv v piatok hostili Žilinu, nad ktorou zvíťazili 3:0, v nedeľu privítali bratislavský Slovan, ktorému zverenci trénera Jána Selveka podľahli o gól 1:2. Bolo to už 13. kolo, ktoré v tejto sezóne šťastie pre Košičanov neprinieslo.

Hovorí sa, že trinástka je nešťastné číslo, tentoraz tomu skutočne tak bolo, pretože domáci boli v súboji so Slovanom skutočne lepším mužstvom. Hrali rýchlo, agresívne v osobných súbojoch, veľmi dobre kombinovali. Puk mali častejšie pod kontrolou i réžiu hry vo svojej moci. Čo z toho, keď sa im nedarilo v koncovke. Z množstva dobrých gólových šancí strelil ich kapitán Kledrowetz v presilovke takmer od modrej čiary jediný gól, čo na víťazstvo proti úradujúcemu majstrovi nestačilo. "Nehrali sme zle, hráči bojovali na doraz, mohol by som povedať že dreli, lenže v mnohých prípadoch nám chýbala jedna šikovná prihrávka na voľného hráča. A keď aj nejaká prišla, ten druhý ju nečakal. Hráme neefektívne, i keď máme dostatok príležitosti, nedávame góly. Slovan mal 3-4 šance a strelil dva góly, kým my zo šiestich príležitostí sme dali iba jeden," podotkol na margo zápasu so Slovanom náš kormidelník J. Selvek.

Hráči svojou aktivitou prebudili aj fanúšikov, ktorí mohutne povzbudzovali a po dlhom čase vládla v hľadisku pre hráčov priaznivo burcujúca atmosféra. Efekt sa však napriek dobrému tempu i nasadeniu našich na ľade nedostavil. V útoku si Košičania vytvorili fantastické šance, hráči hrali výborne aj pre oko diváka, len chýbali góly. Dá sa povedať, že zmenou trénera sa zmenila aj hra k lepšiemu, chce to ešte zlepšiť koncovku.

Badať určité zmeny v taktike i v systéme hry, ktoré na hráčov vplývajú pozitívne, len je potrebné na svoju stranu si nakloniť to pravé športové šťastie. Extraliga naďalej pokračuje rýchlym tempom, včera sa hokejisti HC predstavili na Liptove, v piatok doma privítame Martin, v nedeľu hrajú naši v Skalici a v utorok 18. októbra sa doma stretneme so Zvolenom. V rozpätí siedmich dní odohrá naše mužstvo štyri stretnutia, v ktorých by už mali nájsť stratenú streleckú mušku a bodovať naplno.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...