Vyhľadávanie:

Nestihli hrať power-play

Nestihli hrať power-play

Hokejisti HC Košice chceli začať víťaznú sériu, ale škrt im urobila Skalica

Hokejová extraliga napreduje rýchlym tempom, veď v piatok 21. októbra sa zápasmi 18. kola, kedy Košičania hrajú v Trenčíne, skončí druhá šestina základnej časti. V tej prvej naši nazbierali 10 bodov, v tej druhej šestine si zatiaľ na svoje konto pripísali zo siedmich stretnutí 9 bodov. Možno po včerajšku sa to zmenilo, pretože sme mali výhodu domáceho ľadu so Zvolenom.

V tejto druhej šestine sa zdalo, že zverenci trénerov Selveka, Marcinka a Staša naštartujú víťaznú sériu, pretože po víťazstvách v Liptovskom Mikuláši 3:1 a doma proti Martinu 4:2, odohrali v nedeľu do tretice zápas s ďalším tímom z druhej polovice tabuľky v Skalici. Lenže zostalo iba pri želaní, pretože so Skaličanmi Košičania po výsledku 1:3 neuspeli, hoci po dvoch tretinách bol stav ešte nerozhodný 1:1. Aj podľa vyjadrenia trénerov, naši si nezaslúžili na ľade súpera prehrať. Ale ako to už býva, opäť rozhodli nepremenené šance, o ktorých jeden z trénerov Milan Staš hovorí:

"Samozrejme, že do Skalice sme cestovali s úmyslom vyhrať, veď doma proti Martinu sa hráči konečne strelecky chytili, viedli už 4:0. Ale v Skalici sme opäť doplatili na nepresnú koncovku. V záverečnej tretine sa dva razy Sabol a po ňom dvakrát Lažo i Kmiť dostali do dobrých streleckých príležitostí, ale nevyužili ich. Tak ako u nás Slovan, aj teraz Skaličania využili z minima maximum, pretože domácich sme do gólových šancí nepúšťali, využili len naše chyby v obrane. V záverečných minútach, kedy sme prehrávali o gól, naši trochu aj zariskovali. Napádali sme hráčov súpera už v jeho obrannom pásme, ale všetky nádeje na úspešný výsledok pochoval v poslednej minúte tretí gól domácich. Takže sme už nestihli hrať ani power-play."

Po tomto zápase boli hokejisti HC Košice so ziskom 19 bodov na 7. mieste v tabuľke. Situácia v strede extraligovej tabuľky však bola vzácne vyrovnaná, veď od štvrtého až do ôsmeho miesta bol medzi piatimi mužstvami len rozdiel piatich bodov. V tabuľke strelcov nášho tímu zatiaľ po 4 góly zaznamenali Lipiansky, Lažo a Bartoš, po 3 góly strelili Podhradský a Šimurda. Oproti predchádzajúcej sezóne v streľbe zaostávajú takí kanonieri akými sú Kmiť, Sabol, Hvila, Krayzel či obrancovia Kledrowetz a Bombic. Po včerajšom zápase doma so Zvolenom si fanúšikovia na nejaký čas v Košiciach od hokeja oddýchnu, pretože až tri najbližšie stretnutia odohrajú hokejisti HC na ľade súperov. Pre hráčov to bude poriadna fuška, pretože v priebehu štyroch dní odohrajú tri zápasy. V piatok v Trenčíne, v nedeľu v Nitre a v pondelok predohrávajú naplánovaný zápas na január už teraz v Bratislave so Slovanom. Bude to ťažký predĺžený víkend a bolo by veľmi zlé, keby naši vyšli z týchto troch súbojov bez bodového efektu. Doma sa opäť predstavia až v piatok 28. októbra v súboji s Popradom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...