Vyhľadávanie:

Neúspešná premiéra majstra

Neúspešná premiéra majstra

V poradí už sedemnásty ročník našej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku odštartovalo jej trinásť účastníkov v piatok 11. septembra. Potom nabrala hokejová Slovnaft extraliga rýchle obrátky, veď v rozpätí piatich dní sa hrali tri kolá. Hokejisti nášho majstrovského celku HC Košice vstúpili do súťaže neúspešne, keď v domácej premiére podľahli 1:2 hokejistom zo Žiliny. Vedúci gól vtedy domáci strelili už v tridsiatej sekunde zápasu, ale potom sa strelecky odmlčali. Brankára hostí Lipovského, ktorý odišiel do Žiliny z Košíc po zisku majstrovského titulu, v tomto úvodnom súboji extraligy naši hráči už neprekonali.

Košičanom nevyšiel ani úvodný zápas na ľade súpera. V Nitre podľahli domácemu celku 2:4. Aj preto sa majstrovský tím ocitol v tabuľke po dvoch kolách na poslednom 12. mieste. Kormidelník nášho tímu Anton Tomko to zhodnotil celkom reálne. "V obidvoch zápasoch sme viedli. Doma 1:0 a v Nitre 2:1. Škoda, že sme obidvom súperom neodskočili na rozdiel aspoň dvoch gólov. Príležitostí na skórovanie mali naši hráči dosť, len ich nedokázali premeniť."

Radosť z víťazstva naši hokejoví majstri predsa len v novej sezóne zažili. V treťom kole základnej časti hostili v utorok, 15. septembra, vojakov z Trenčína, nad ktorými zvíťazili 5:3 a v novej sezóne si na svoje konto pripísali prvé tri body. Hoci v tomto súboji nič neponechali na náhodu, predsa sa nevyhli niektorým chybám v obrane a stretnutie si sami skomplikovali. Naši už viedli 4:1, súper sa však v záverečnej tretine dotiahol na rozdiel gólu 4:3, ale gól Bartoša odvrátil črtajúcu sa drámu. V piatok, 18. septembra, sa Košičania predstavia v ďalšom kole na ľade lídra extraligovej tabuľky v Banskej Bystrici, doma ich opäť v Steel aréne uvidíme v nedeľu 20. septembra, kedy sa o 17.30 hod. stretnú s nováčikom súťaže so Spišskou Novou Vsou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...