Vyhľadávanie:

Neváhal využiť životnú príležitosť

Neváhal využiť životnú príležitosť

Brian Cowell

Úsek viceprezidenta pre predaj a marketing má nového manažéra. Od 1. marca je ním Brian Cowell, manažér pre marketing a strategický plán, ktorý nahradil Steva Powersa. Brian Cowell prišiel do Košíc z materskej firmy, kde od roku 1992 pracoval v skupine pre automobilový priemysel. Keďže je v novej pozícii len niečo vyše mesiaca, opýtali sme sa ho na prvé dojmy zo Slovenska a novej práce.

"Nová pozícia je zaujímavá množstvom rôznych trhov a krajín. Domnievam sa, že pre mňa bude dobrou skúsenosťou. Istý rozdiel medzi USA a Slovenskom tu samozrejme je, no nie veľký a ja ho vďaka tomu, že rodina má korene v Čechách, ani veľmi nevnímam. Mnoho vecí je mi známych i keď som v Európe, až na krátky pobyt vo Veľkej Británii pred rokmi, ešte nebol. No aj tak sú prvé dni v novom prostredí bez rodiny trochu skľučujúce. Ľahké nie je hoci aj banálne nakupovanie, keď nerozumiete jazyku."

O rozhodnutí prijať ponuku na Slovensku hovorí ako o životnej príležitosti, ktorú neváhali s manželkou využiť. Rodina sa k Brianovi Cowellovi pripojila začiatkom apríla. Pre všetkých je to prvá príležitosť žiť a pracovať v zahraničí. Do príchodu na Slovensko Brian Cowell pracoval v Detroite, ktorý je považovaný za centrum automobilovej produkcie. Počas svojej kariéry prešiel technickou oblasťou a oblasťou predaja a marketingu. Jeho prvé poznatky a dojmy z košických železiarní sú veľmi pozitívne.

"Je tu mnoho pracovitých ľudí produkujúcich kvalitné výrobky. Spočiatku som sa obával, že tu nik nebude hovoriť anglicky. Zistil som však, že môžem veľmi dobre komunikovať, pretože ľudia tu anglicky hovoria." Na otázku, či sa plánuje učiť po slovensky, odpovedá stručne a slovensky: "Áno," a už anglicky dodáva, že je to prvý cudzí jazyk, ktorý sa začal učiť. A aké sú jeho najbližšie pracovné plány? "Myslím, že budem pokračovať v tom, čo začali moji predchodcovia. Prišiel som do dobre fungujúcej spoločnosti, preto neplánujem žiadne radikálne zmeny," odpovedal Brian Cowell.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...