Vyhľadávanie:

Nežiaduce iskrenie na ľade

Nežiaduce iskrenie na ľade

Hokejové majstrovstvá U. S. Steel Košice pokračovali ďalšími stretnutiami v skupinách

V uplynulom týždni pokračovali majstrovstvá U. S. Steel Košice v hokeji stretnutiami v skupinách. Podľa predpokladov z jednotlivých súbojov vyšli víťazne favorizované celky, ktorých cieľom je prebojovať sa do štvrťfinále. Podobne ako v uplynulých rokoch, aj teraz o niečo viac "vyčnievajú" nad ostatnými mužstvami vlaňajší medailisti a dokazujú to nielen svojou hrou, ale aj dvojcifernými výsledkami. Po zápasoch 9. a 10. kola, ktoré sa hrali v pondelok tohto týždňa na ľade v Steel Aréne, je na šampionáte v tomto týždni prestávka. Pokračovať sa bude v pondelok, 21. januára, zápasmi 11. a 12. kola, v ktorých sa o 18. hodine stretnú Expedícia - BSCe a o 19.30 hod. Koksovňa - Doprava. V budúcom týždni sa dva zápasy odohrajú aj v utorok, 22. januára - o 18. hodine Oceliareň - ZHD a o 19.30 hod. Vedenie - Údržba. Potom bude opäť nasledovať prestávka až do 28. januára. Doterajšie výsledky v skupinách:

A SKUPINA

Studená valcovňa + Zušľachťovne - Energetika 12:0 (3:0, 5:0, 4:0)
Vlaňajší bronzoví medailisti, hráči z SVa + Zu sa tento raz nenechali prekvapiť. Začali sústredene s dôrazom na defenzívu a každú možnosť využívali na rýchle protiútoky. Trvalo im síce 10 minút, kým sa dostali do tempa, potom už strieľali góly ako na bežiacom páse. Pri streleckej chuti bol Hrabčák, ktorý strelil 3 góly a na ďalšie tri prihral. Po 2 góly zaznamenali Srnka, Bačo a Veréb, po jednom pridali Žák, Franc a Farkaš. Energetici boli viackrát blízko k čestnému úspechu, žiaľ, zo streleného gólu sa ani raz netešili.

Doprava - ZHD 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)
Hoci výsledok tomu nenasvedčuje, stretli sa dve vyrovnané mužstvá, napokon s jednoznačným koncom pre domácich dopravárov. Tí išli od prvej minúty jasne za svojím cieľom, za každú cenu zvíťaziť. Hralo sa až nezvyčajne tvrdo v osobných súbojoch, preto rozhodcovia často vylučovali najmä hráčov Dopravy. V záverečnej tretine domáci na chvíľu poľavili, ale snaživí hostia nedokázali ani raz z množstva šancí skórovať. Tri góly domácich strelil Tomčo, dva pridal Hriňák a po jednom góle zaznamenali Ondočko, Slebodník a Lukáč.

Energetika - Oceliareň 3:8 (0:6, 2:1, 1:1)
Oceliari po jednoznačnom víťazstve v prvom zápase nad Koksovňou si svojho druhého súpera v úvodnej tretine otestovali a nasúkali mu poltucet gólov. Keď na začiatku druhej tretiny strelili siedmy gól, iniciatívu prenechali energetikom. Tí zlepšili kombinačnú hru a po prvý raz na šampionáte sa zapísali do streleckej listiny. Hostia potom už iba držali so súperom vyrovnanú partiu a nerozhodným výsledkom sa skončilo aj posledné dejstvo tohto súboja. Za domácich skórovali Hintoš, Pataky a Nižník, za hostí 3 góly strelil Veselovský, po jednom pridali Dzurila, Kovaľ, Kimák, Blaško a Tóth.

ZHD - Studená valcovňa +Zušľachťovne 3:8 (1:2, 1:4, 1:2)
Favorizovaní hostia čakali osem minút, kým sa v rozpätí dvoch minút strelecky presadili. Hráči ZHD však nerezignovali a v závere úvodnej tretiny znížili na rozdiel gólu. V druhom dejstve i v záverečnej tretine dominovali hostia, ktorí tento súboj dotiahli do víťazného konca. Domáci ďalšími dvoma gólmi už len skorigovali pre nich nepriaznivý výsledok. Góly: Maňkoš, N. Ogurčák a Cmorjak, resp. Žák , Franc a Hrabčák po 2, Bačo a Veréb po 1.

B SKUPINA

Vysoké pece - Teplá valcovňa 12:1 (3:0, 9:1, 0:0)
Vysokopeciari sa na tento ročník hokejových majstrovstiev zodpovedne pripravovali a už v prvom zápase potvrdili svoje ambície získať niektorú z medailí. Od úvodnej minúty hrali aktívne v útoku s cieľom úspešne zakončovať. To sa im darilo iba v úvodných dvoch tretinách, kedy viedli 12:1, potom herne vypli. Na prekvapenie súper nedokázal tento ich výpadok strelecky využiť. Domáci strelili tucet gólov i napriek tomu, že nehrali v tom najsilnejšom zložení. Tri góly zaznamenal Krušpán, po 2 góly strelili Fedič a Kelemeš, po jednom góle pridali Mikloš, Bořík, Bramuška, Gotlieb a Brugoš. Čestný úspech hostí dal Sukeník.

BSC Europe - Údržba 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Nováčik tohtoročného šampionátu z BSCe sa v úvodnej tretine trápil a v jej závere inkasoval gól z hokejky Molčáka. Tento gól však domácich nedeprimoval, prepli na vyššie obrátky a častejšie sa tlačili pred bránku hostí. Údržbári nevydržali tlak súpera a do konca zápasu štyrikrát inkasovali, z toho trikrát z hokejky Tischlera. Svoj hetrik začal v úvode druhej tretiny vyrovnávajúcim gólom. O tri minúty neskôr dostal svoj tím do vedenia a na začiatku tretieho dejstva upravil na 3:1. Bodku za týmto zaujímavým stretnutím dal štvrtým gólom Grimplini.

Teplá valcovňa - Vedenie 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Vlaňajšiemu majstrovi z Vedenia dosť dlho trvalo, kým sa dostal do herného tempa. Domáci začali veľmi koncentrovane a najmä v úvodnej tretine boli hosťom viac než vyrovnaným súperom. Až v druhej tretine sa hostia presadili strelecky, keď najprv Lang a po ňom Rusič získali svojmu tímu dvojgólové vedenie. Domáci naďalej nebezpečne "podkurovali" hosťom, ale bez gólového efektu. Naopak v záverečnej tretine Rogers tvrdou strelou potvrdil prevahu hostí a spečatil víťazstvo svojho mužstva.

Údržba - Vysoké pece 1:8 (1:2, 0:4, 0:2)
Domáci začali nebojácne a s favorizovaným súperom vysokých pecí odohrali v úvodnej tretine vyrovnanú partiu. Hostia až v druhej a tretej 15-minútovke (hrá sa totiž 3 x 15 minút hrubý čas) zlepšili kombinačnú hru i presnosť v zakončení. Ďalšími šiestimi gólmi potvrdili prevahu na ľade a nad snaživým súperom opäť hladko zvíťazili. Čestný úspech domácich strelil Kuruc, za hostí 3 góly zaznamenali Krušpán a Fedič, po 1 góle strelili Jabcon a Kelemeš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...