Vyhľadávanie:

Nočný beh okúsilo vyše šesťsto bežcov

Nočný beh okúsilo vyše šesťsto bežcov

Už aj Košice majú za sebou svoj prvý nočný beh. Zaradili sa tak k mestám ako Viedeň, Praha, alebo Bratislava, kde sa táto atraktívna forma pretekov organizuje už niekoľko rokov. Premiérový ročník KOŠICE NIGHT RUN prilákal v piatok 7. septembra pred OC Aupark vyše 600 bežcov pripravených pokoriť deväť kilometrov dlhú trať. Patrónkou podujatia bola Katarína Bérešová, ktorá reprezentovala Slovensko v maratóne na nedávnej olympiáde v Londýne.

K známym osobnostiam KOŠICE NIGHT RUN patrili napríklad i primátor mesta Richard Raši či riaditeľ EHMK 2013 Ján Sudzina. Na štarte premiérového ročníka nechýbala ani početná skupina železiarov z U. S. Steel Košice. Účastníci behu odštartovali na trať tiahnucu sa v centre mesta presne o 20. hodine. Po celej dĺžke ju lemovali stovky povzbudzujúcich Košičanov, ktorí si nenechali ujsť atmosféru tohto nevšedného podujatia. Z víťazstva sa napokon tešil Jozef Urban, ktorý pretrhol cieľovú pásku časom 28:48 min. Zo žien bola najrýchlejšia Katarína Bérešová s časom 33:39 min, ktorá cenu za prvenstvo venovala druhej v poradí Monike Kubákovej. V tímovej súťaži sa najviac darilo URBAN TEAM-u, ktorý mal výsledný čas 30:58 min.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...