Vyhľadávanie:

Nový americký veľvyslanec v U. S. Steel Košice

Nový americký veľvyslanec v U. S. Steel Košice

V stredu 21. septembra 2016 prišiel na návštevu U. S. Steel Košice novovymenovaný veľvyslanec USA na Slovensku Adam Sterling. Pár dní od nastúpenia do úradu smerovali jeho kroky na východ Slovenska, kde sa stretol s predstaviteľmi Technickej univerzity v Košiciach aj košického IT Valley, navštívil Prešov a na podujatí regionálnej pobočky Americkej obchodnej komory diskutoval so zástupcami podnikateľskej sféry. Nového veľvyslanca sprevádzal ekonomický radca Liam Sullivan.

Na pracovnom stretnutí s prezidentom USSK Scottom Buckisom, viceprezidentom pre externé vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslavom Kiraľvargom a riaditeľom pre vonkajšie vzťahy Jánom Bačom sa veľvyslanec zaujímal o aktuálnu situáciu v oceliarskom priemysle i konkrétne v U. S. Steel Košice. Neobišiel ani témy vzdelávania, zamestnanosti či spoločenskej zodpovednosti. Pozrel si aj viaceré výrobné prevádzky, ako plynulé odlievanie ocele do brám v oceliarni 1, valcovanie na teplej širokopásovej trati i finalizáciu produktov v pozinkovni č. 3.

Veľvyslanec Adam Sterling pôsobil naposledy ako Chargé d' Affaires na Veľvyslanectve USA v Holandsku, ale pracoval aj v diplomatických misiách v Azerbajdžane, Izraeli, Belgicku, Kazachstane i Peru. Zastával aj viaceré pozície v Bielom dome zamerané na medzinárodné vzťahy. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...