Vyhľadávanie:

Nový riaditeľ USSK pre vzťahy s vládou SR

Nový riaditeľ USSK pre vzťahy s vládou SR

Riaditeľom USSK pre vzťahy s vládou SR a Európskou úniou je od začiatku tohto roka Michal Pintér. Vo svojej pozícii bude viesť kanceláriu USSK v Bratislave a bude tiež zodpovedný za rozvíjanie vzťahov USSK v Bruseli. "U. S. Steel je od svojho príchodu na Slovensko ekonomickým motorom a priekopníkom dobrého korporátneho riadenia. Vnímame nové výzvy, vedú nás vpred a budeme na nich tvrdo pracovať. Dobrá komunikácia a spolupráca so slovenskou vládou, rovnako aj s predstaviteľmi EÚ, je veľmi dôležitá pre priemyselného lídra, akým je USSK," povedal M. Pintér.

M. Pintér je absolventom medzinárodného obchodu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Neskôr študoval aj na štátnej univerzite Rutgers v New Jersey (School of Communication, Information and Library Studies a Rutgers Business School). Pred príchodom do USSK pracoval osem rokov ako ekonomický poradca na Veľvyslanectve USA v SR. V roku 2006 získal vysoké štátne vyznamenanie Superior Honor Award od amerického Ministerstva zahraničných vecí za prínos v oblasti diverzifikácie a energetickej bezpečnosti v regióne, rok predtým Výročnú cenu 2005 od Americkej obchodnej komory na Slovensku. Má niekoľkoročné skúsenosti z finančnej žurnalistiky, v roku 1996 získal prestížne ocenenie Citibank Award for Excellence in Journalism ako najlepší finančný reportér roku na Slovensku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...