Vyhľadávanie:

O aktuálnych otázkach bezpečnosti práce medzinárodne

O aktuálnych otázkach bezpečnosti práce medzinárodne

V dňoch 19. až 21. novembra 2014 sa vo Vysokých Tatrách uskutočnil 27. ročník medzinárodnej konferencie Aktuálne otázky bezpečnosti práce. Podujatie pripravili Národný inšpektorát práce v spolupráci s Technickou univerzitou v Košiciach, Európskou agentúrou pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a Slovenskou asociáciou BOZP a OPP (bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a ochranu pred požiarmi).

"Konferencia je aktívnym fórom, na ktorom sa diskutuje o metódach a postupoch ako znížiť riziká na pracovisku s cieľom hľadať spôsoby pre efektívnu prevenciu pred pracovnými úrazmi a chorobami z povolania," priblížila obsah rokovania riaditeľka pre systém BOZP Iveta Dudláková, ktorá na stretnutí, spolu s kolegom, bezpečnostným technikom Štefanom Machanom, zastupovala U. S. Steel Košice a zároveň prezentovala systémový prístup k posudzovaniu rizík a softvérovú aplikáciu, ktorá zachytáva tento proces v našej spoločnosti. "Hlavnou myšlienkou prezentácie bolo pretlmočiť, že odhaľovanie nebezpečenstiev a ohrození, posudzovanie rizík a prijímanie opatrení na ich znižovanie, respektíve eliminovanie, je neoddeliteľnou súčasťou zaisťovania bezpečného pracovného prostredia a zároveň bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci aj v tých najzložitejších výrobných podmienkach. V spoločnosti s vysokým počtom zamestnancov a rôznorodým charakterom vykonávaných činností je komplexný a systémový prístup k tomuto procesu dôležitým krokom k úspechu a teda dosiahnutiu nie len minimálnej úrazovej frekvencie, ale aj k znižovaniu počtu vzniku nežiaducich udalostí bez úrazov," uviedla pre Oceľ východu.

Na konferencii si dcérska spoločnosť USSK OBAL-SERVIS, a.s. Košice, spolu s ďalšími štyrmi firmami, prevzala certifikát Bezpečný podnik (viac v dnešnej Oceli východu v samostatnom článku). Zároveň uviedli do života aj knihu Miroslavy Kordošovej Osobné ochranné pracovné prostriedky, ktorá prezentuje ucelený súbor poznatkov z oblasti osobných ochranných pracovných prostriedkov (OOPP) z hľadiska povinností zamestnávateľa a zamestnancov, ako aj z hľadiska ponuky trhu s OOPP na Slovensku.

Na konferencii boli prítomní štátny tajomník MPSVaR Branislav Ondruš, generálny riaditeľ Národného inšpektorátu práce Andrej Gmitter a vedúci Katedry bezpečnosti a kvality produkcie Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach Juraj Sinay. Jedným z hostí, ktorí otvárali konferenciu, bol viceprezident pre energie, environment a technické inšpekcie U. S. Steel Košice, s.r.o. Vladimír Jacko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...