Vyhľadávanie:

O Alzheimerovej chorobe v komunite

O Alzheimerovej chorobe v komunite

Nadácia Memory a Slovenská Alzheimerova spoločnosť sa už viac ako desať rokov venujú v SR problematike jednej z najzávažnejších diagnóz. V utorok, 10. júna, organizujú v Radničnej sále v Miestnom úrade MČ Košice-Staré mesto na Hviezdoslavovej ulici cyklus prednášok zameraných na najrôznejšie aspekty pamäte, zabúdania a Alzheimerovej choroby.

"Jednotlivé tematické celky prednášok sme zamerali na rôzne záujmové skupiny," informuje správkyňa Nadácie Memory Alžbeta Veselá. "Dopoludnie, od 10.30 do 12. hodiny, bude venované seniorom. Pripravili sme pre nich prednášku na tému Ako si udržať pamäť spojenú s praktickými ukážkami jej trénovania. Dozvedia sa tiež viac o koncentrácii a cvičeniach na zapamätanie si tvárí a mien. Po prednáške pre vedúcich pracovníkov zariadení sociálnych služieb sa o pol štvrtej popoludní uskutoční ďalšia, tentoraz pre rodinných príslušníkov a opatrovateľov, ktorí sa starajú o človeka s Alzheimerovou chorobou v domácom prostredí. Určite sa im zídu rady týkajúce sa prejavov ochorenia a štádia choroby, diagnostiky a liečby Alzheimerovej choroby, manažmentu opatrovania i životosprávy a režimu dňa chorého."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...