Vyhľadávanie:

O bezpečnosti za volantom na tri...

O bezpečnosti za volantom na tri...

Miroslav Maďar, GM pre západoeurópsky región

· Ako vnímate bezpečnosť na slovenských cestách?
- Bohužiaľ, nie veľmi pozitívne. Problém je v tom, že na Slovensku máme veľmi málo kvalitných ciest a diaľnic. Napríklad, diaľnicu medzi Bratislavou a Košicami začali stavať v Bratislave... Opačne by výstavba trvala oveľa kratšie... V porovnaní s ostatnými krajinami EÚ sme ešte len na začiatku. Nehodovosť na našich cestách stúpa a súvisí aj so stavom vozoviek u nás.

· Čo by mali vodiči s ohľadom na zvýšenie bezpečnosti na cestách robiť?
- Slovenský vodič sa podľa môjho názoru líši od vodiča z vyspelej európskej krajiny v podstatnej miere. To, čo nám ešte chýba, je sebadisciplína, tolerancia a predvídavosť za volantom automobilu. Toľko arogancie a zloby za volantom u niektorých našich vodičov som nevidel asi nikde na svete, a to som už bol na všetkých kontinentoch, okrem Austrálie. Máme čo doháňať a myslím si, že je to všetko v našich hlavách ako sa s tým vyrovnáme v budúcnosti.

· Priznáte sa k nejakému zlozvyku za volantom?
- Som držiteľom vodičského preukazu už viac ako 25 rokov. Našťastie, nepoznal som ten pocit byť účastníkom nehody. Možno aj preto, lebo som mal možnosť byť často v zahraničí a vidieť na vlastné oči to, čo možno iní u nás nie, napríklad, že chodec na priechode pre chodcov je pánom na ceste, že tolerancia za volantom je bežná výbava moderného vodiča, úsmev namiesto hnevlivých gest. Všetkým vodičom aj nevodičom prajem veľa kilometrov bez nehody a nezabudnite, že na konci vašej cesty je niekto, kto vás má rád a čaká na vás.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...