Vyhľadávanie:

O bezpečnosti za volantom na tri...

O bezpečnosti za volantom na tri...

Marcel Palai, GM pre predaj výrobkov na technické využitie

· Ako vnímate bezpečnosť na slovenských cestách?
- Trend vývoja bezpečnosti na slovenských cestách pozitívne ovplyvňuje zvyšujúca sa kvalita áut a negatívne stále hustejšia premávka na kapacitne a kvalitatívne nevyhovujúcich slovenských cestách. Hoci je to pre nás vodičov niekedy nepríjemné, kladne hodnotím aj zvýšenú aktivitu policajtov. Nútia nás jazdiť disciplinovanejšie a teda v konečnom dôsledku bezpečnejšie.

· Čo by mali vodiči s ohľadom na zvýšenie bezpečnosti na cestách robiť?
- Vodiči by mali byt trpezliví, ohľaduplní, tolerantní, najmä by mali zladiť svoje "ambície so svojimi kondíciami", a teda jazdiť tak, aby svoje auto udržali stále pod kontrolou.

· Priznáte sa k nejakému zlozvyku za volantom?
- V minulosti, keď som mal možnosť jazdiť na rýchlych autách, tak som sa sem-tam "neudržal na uzde a pošibal som stádo koní pod kapotou"... Postupne sa však normalizujem a stávam sa disciplinovaným vodičom. Dôvodom tejto mojej zmeny je hlavne zodpovednejšie vnímanie bezpečnosti v porovnaní s obdobím, keď som mal 20, ale aj stále prísnejšie kontroly dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...