Vyhľadávanie:

O ďalšej dostavbe sa rozhodne už v máji

O ďalšej dostavbe sa rozhodne už v máji

Hovoríme s prezidentom OZ Košická aréna Pavlom Miškovom

Steel aréna je najmodernejšou multifunkčnou halou na Slovensku. Je to aj vďaka úsiliu Občianskeho združenia (OZ) Košická Aréna, ktoré v spolupráci s U. S. Steel Košice a ďalšími sponzormi a partnermi po takmer deviatich rokoch obnovilo práce na starom Zimnom štadióne L. Trojáka, aby sa brány Steel Arény slávnostne otvorili 24. februára 2006. Súčasný prezident OZ Košická aréna Pavol Miškov na margo osláv 2. výročia Steel Arény poskytol pre Oceľ východu krátky rozhovor.

· Steel Aréna v týchto dňoch oslavuje druhé výročie. Aké boli tieto dva roky z vášho pohľadu prezidenta OZ Košická aréna, občianskeho združenia, ktoré sa najviac zaslúžilo o to, že nový košický zimný štadión sa vyrovná podobným veľkým športovým zariadeniam vo svete?
- Prvé dva roky boli ťažké, zaväzujúce a zároveň veľmi poučné... Dokázali sme sa od nich odraziť, a v súčasnosti vieme, čo chceme zlepšiť, kde máme rezervy, vieme si veci naplánovať a predvídať. Máme vybudovaný slušný systém, ktorý, musím povedať, je veľmi prospešný každému, kto do arény vstúpi alebo s arénou spolupracuje. Vezmite si, že prvý rok sme zorganizovali deväť mimohokejových akcií a v minulom roku 28 akcií.

· Mnohí domáci a zahraniční návštevníci, ktorí zavítali do Steel Arény, boli príjemne prekvapení nadštandardnou úrovňou košického zimného štadióna. Čo všetko ešte plánujete pre jeho ďalšie zveľadenie urobiť, keďže sú napríklad problémy s parkovaním…
- Samozrejme, to že sa u nás ľudia dobre cítia, je to najdôležitejšie a pre nás určitou satisfakciou po tom, čo bol štadión dlhé roky nedostavaný. Samozrejme, máme v pláne už len zlepšovať... Hlavnou výzvou je postaviť tréningovú halu, parkovací dom, infraštruktúru a zrekonštruovať Club Hotel. Všetko sa odvíja od finančných možností. Počas hokejovej prestávky plánujeme malé úpravy priamo v Steel Aréne, ktoré súvisia hlavne s údržbou štadióna.

· V roku 2011 sa v Steel Aréne uskutočnia majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Tri roky ubehnú veľmi rýchlo. Ako ste pripravení na túto mimoriadnu udalosť, ktorá ešte viac zviditeľní mesto Košice vo svete?
- Práve teraz sa láme chlieb a v správnej rade OZ Košická aréna by sa malo rozhodnúť, pre aký variant dostavby sa rozhodneme. Preto nechcem predbiehať a verejnosť budeme informovať koncom mája.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...