Vyhľadávanie:

O etike v podnikaní s riaditeľkou Skanska SK

O etike v podnikaní s riaditeľkou Skanska SK

Ženská sieť - U. S. Steel Košice Women's Network pripravila ďalšiu zo série prednášok. V stredu 22. apríla pozvala do firmy generálnu riaditeľku a predsedníčku predstavenstva Skanska SK a. s. Magdalénu Dobišovú, ktorá prezentovala prístup spoločnosti k etickým hodnotám v podnikaní. Poslucháči sa najprv dozvedeli, že vyštudovaná novinárka spojila svoj pracovný život s touto poprednou škandinávskou firmou pred deviatimi rokmi. Najprv pôsobila na mediálnom oddelení a od roku 2010 ako vedúca kancelárie riaditeľa spoločnosti. V roku 2012 sa stala generálnou riaditeľkou a predsedníčkou predstavenstva.

Ako uviedla, spoločnosť Skanska má s našou firmou mnoho spoločného, pretože rovnako ako U. S. Steel Košice presadzuje etiku v podnikaní. Okrem toho prezradila, že v tejto oblasti intenzívne školia svojich zamestnancov, používajú etickú mapu a ďalšie nástroje komunikácie. V podnikaní vyznávajú päť princípov - nula úrazov, nula ekologických incidentov, nula etických porušení, nula reklamácií a nula stratových projektov. Magdaléna Dobišová tiež priznala, že je niekedy ťažké zamestnancov presvedčiť, že etika v podnikaní je konkurenčnou výhodou. Vzorom v biznise sú pre ňu kolegovia a najmä mladí ľudia, ktorí aj v týchto neľahkých časoch sú presvedčení, že podnikať férovo má zmysel a perspektívu. V osobnom aj profesijnom živote sa riadi mottom, že na zlom základe nemôže vyrásť dobrá vec.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...