Vyhľadávanie:

O Košiciach počula už veľa zaujímavého

O Košiciach počula už veľa zaujímavého

Generálna manažérka pre nákup Deborah Ann Grabe stavia na tímovej práci

V pondelok 26. júna 2006 do funkcie generálnej manažérky pre nákup v spoločnosti U. S. Steel Košice menovali Deborah Ann Grabe. Pred príchodom do Košíc bola manažérkou pre strategické suroviny v USS Corporation. V korporácii pracuje už osemnásť rokov, zastávala rôzne pozície vo výrobe, nákupe strategických surovín a v rúrovni, v centrále v Pittsburghu, v Lorain i Mont Valley. Narodila sa v Ohiu, v meste Cincinnati. Deborah A. Grabe poskytla Oceli východu krátky rozhovor.

· Čo plánujete v súčasnej pozícii generálnej manažérky pre nákup realizovať? Čo považujete za svoje hlavné priority?
Predovšetkým podporovať svojich podriadených, veď celá naša práca je o podpore a kultúre, o ľuďoch, s ktorými budem v Košiciach spolupracovať. Chcem využívať všetky výhody tímovej práce a tak realizovať všetky výzvy, s ktorými sa v nákupe stretnem.

· Ako vás pri príchode privítali Košice? Páči sa vám naše mesto? Vedeli ste pred príchodom do Košíc niečo o Slovensku?
Mám veľa priateľov v Pittsburghu, ktorí v Košiciach zastávali rôzne pozície, takže o meste som veľa dobrých informácií počula už predtým. V Košiciach som bola spolu s manželom už v marci tohto roku, spoločne sme navštívili množstvo zaujímavostí a môžem povedať, že ma Košice ako mesto nadchli. Najmä vaša Hlavná ulica je naozaj nádherná. Máme však vytypovaných množstvo ďalších miest, ktoré by som rada spolu so svojou rodinou v Košiciach, ale aj na Slovensku, navštívila. Najmä pre moje deti sú atraktívne vaše hrady, rôzne historické pamiatky, a samozrejme, Vysoké Tatry. Teraz, pri príchode do Košíc, ma na letisku privítala veľká búrka, avšak nijak ma to nezaskočilo. Klíma v Košiciach je podobná počasiu v Pittsburghu, čo mi celkom vyhovuje.

· Máte rodinu, dve malé deti. Ako trávite spoločný čas? Akú sú vaše záľuby?
Manžel Tom je povolaním architekt, mám štvorročného syna Christophera a sedemročnú dcérku Nicole. V najbližších týždňoch prídu všetci spoločne za mnou do Košíc. Syn bude navštevovať prípravku v materskej škole, dcéra od septembra základnú školu. Už sa teším na ich príchod, pretože veľmi radi spoločne trávime všetok voľný čas. Tu ho využijeme hlavne na cestovanie a spoznávanie histórie i prírodných krás Slovenska. Určite ochutnáme aj niektoré vaše národné jedlá a rôzne špeciality.

Ďakujem za rozhovor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...