Vyhľadávanie:

O olympiáde po olympiáde

O olympiáde po olympiáde

Olympiáda

Nedávny VIII. ročník zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice trval najdlhšie, až 12 dní. Na zimnom štadióne v Čermeli ju 2. februára 2004 otvorili hokejisti, v sobotu 7. februára olympiáda pokračovala behmi na lyžiach v Hnilci a vyvrcholenie olympijských súťaží sa uskutočnilo v sobotu 14. februára na Jahodnej. Tam sa konali preteky nielen v obrovskom slalome a v snowboarde, ale aj súťaž detí v rámci Memoriálu Jána Tichého a už po štvrtý raz sa uskutočnil Detský zimný karneval.

Bolo dobré, že bývalé samostatné hokejové majstrovstvá sme pričlenili k zimnej olympiáde. Hokej patrí k zimným športom, ku ktorému sa tentoraz hlásilo mnoho bývalých aktívnych hráčov z minulosti, či už z dorastu alebo z ligového kádra seniorov VSŽ. Po nie najvydarenejšom začiatku napokon nový putovný pohár prezidenta spoločnosti vyhrali vysokopeciari, hoci najväčšími favoritmi na prvenstvo boli hráči zo Studenej valcovne. Po skúsenostiach z tohto hokejového turnaja padol návrh, aby mužstvá reprezentujúce divízne závody si zabezpečili dresy odlišných farieb s číslami, aby sa strelcov dalo lepšie identifikovať podľa súpisiek.

Čo sa týka behu na lyžiach, podľa počtu štartujúcich v jednotlivých kategóriách budeme musieť v budúcnosti vytvoriť iné vekové kategórie mužov i žien, aby do bojov o medaily zasiahlo čo najviac pretekárov. Zatraktívniť chceme najmä najmladšie vekové kategórie, v ktorých budú štartovať začínajúci lyžiari. Aby ich neodradila dĺžka 10 km trate, pri svojom prvom štarte na olympiáde si budú môcť zabehnúť oveľa kratší úsek.

Po mnohých pripomienkach pretekárov v obrovskom slalome mužov a žien, bolo dosť chaotické zvolávanie pretekárov na štart. Chýbalo totiž ozvučenie v priestore novej zjazdovky. Počas tejto hlavnej súťaže sa v celom lyžiarskom stredisku na Jahodnej ozýval len hlas komentátora z detského karnevalu, hoci by to malo byť opačne. Bola to predsa olympiáda zamestnancov a podrobnejšie by sa mal komentovať priebeh súťaže obrovského slalomu.

Potešila nás skutočnosť, že v snowboarde sa každoročne hlási viac a viac juniorov, preto ich vekovú hranicu predĺžime na 18 rokov. Podobne je to aj s najmladšími lyžiarmi v Memoriáli Jána Tichého, kde sa nám už v tomto roku hlásili starší lyžiari, ktorí prekročili kategóriu staršieho žiactva. Preto na budúci rok vytvoríme novú vekovú kategóriu dorastu do 18 rokov.

V novom ročníku olympiády prijmeme zásadu, že keď na štart hociktorých pretekov nenastúpia v jednej vekovej kategórii aspoň traja pretekári, nebude sa na stupňoch víťazov vyhlasovať konečné poradie. Čo sa týka detského karnevalu, tam to organizátori zvládli na výbornú. Snáď by sme mali pouvažovať nad tým, aby sa aj rodičia počas karnevalu zúčastnili niektorých "detských" súťaží, aby nepostávali na svahu a nemrzli.

Aj tento ročník zimnej olympiády mal svoju originalitu v podobe bielych šálov s logom U. S. Steel Košice, s ktorými nastúpili všetci účastníci zimnej olympiády na otváracom ceremoniáli, či už to boli hokejisti, bežci, alebo účastníci súťaží na Jahodnej. Zimná olympiáda je teda úspešne za nami, ale už v týchto dňoch začneme s prípravou XIV. ročníka letnej olympiády, ktorá sa uskutoční v piatok a v sobotu 3. - 4. septembra 2004.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...