Vyhľadávanie:

O postupe sa rozhodne v Berne

O postupe sa rozhodne v Berne

Vstup do 3. ročníka nadnárodnej Ligy majstrov sa hokejistom HC Košice nevydaril

Po tretí raz v rade sa hokejisti HC Košice predstavili v najprestížnejšej európskej hokejovej súťaži, v Lige majstrov. Vstup do nej sa zverencom trénerov Rostislava Čadu a Marcela Šimurdu nevydaril, keď na úvod prehrali v dvoch domácich stretnutiach. Švajčiarskemu majstrovi SC Bern podľahli 3:6 a s rakúskym tímom Black Wings Linz prehrali 2:3. Kým v prvom stretnutí s Bernom doplatilo naše mužstvo na katastrofálne začiatky tretín, v súboji s Linzom zlyhali v streleckej efektivite. V tomto zápase boli naši jasne lepším tímom, mali nesmierne veľa gólových šancí na to, aby súboj doviedli v pohode do víťazného konca. Nevyšlo im to a tak našim hráčom neostávalo nič iné, než vyhrať v odvetnom súboji v Linzi viac ako o dva góly. A to sa nestalo. Oceliari po obrate síce zvíťazili o gól 4:3 (prehrávali už 0:3), ale na postup do vyraďovacej časti to zatiaľ nestačí. O osude Košičanov sa rozhodne až v záverečných zápasoch. Naši nastúpia v sobotu 3. septembra na odvetný zápas v Berne a v utorok 6.septembra sa na ľade švajčiarskeho majstra predstaví v odvete rakúsky Linz.

Po týchto stretnutiach v Lige majstrov sa v piatok 9. septembra 2016 začne už 24. ročník našej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport liga. V prvom kole novej sezóny 2016/2017 budú mať hokejisti bronzového tímu z uplynulého ročníka HC Košice domácu premiéru. V nej sa na ľade v Steel aréne stretnú o 17.30 hod. vo východniarskom derby s mužstvom Popradu. Ďalší domáci zápas odohrajú netradične v stredu 14. septembra, keď sa tak isto o 17.30 hod. stretnú s novým účastníkom Tipsport ligy s MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý pre novú sezónu odkúpil licenciu od Piešťan.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...