Vyhľadávanie:

O spoločnom postupe v Portoroži

O spoločnom postupe v Portoroži

V Košiciach rokovali českí, slovenskí a poľskí producenti žiaromateriálov

V metropole východného Slovenska, v Košiciach, sa minulý týždeň 22. a 23. mája, stretli členovia Asociácie českých a slovenských výrobcov žiaruvzdorných materiálov (AČSVŽ) spolu so svojimi poľskými kolegami z Stowrzyszenia producentów materialów Ogniotrwalych (SPMO). Organizátorom výročného summitu bola dcérska spoločnosť RMS, a.s. Košice. O jeho priebehu Oceľ východu informoval riaditeľ divízneho závodu Refrako Vladimír Petrov.

"Cieľom výročného stretnutia bolo zhodnotiť vývoj situácie na trhu v našom odvetví a dohodnúť sa na spoločnom postupe na zasadnutí Európskej federácie výrobcov žiaromateriálov (PRE), ktoré sa bude konať v slovinskom Portoroži v júni tohto roku. V diskusii rezonovala predovšetkým téma z posledných stretnutí, ktorá sa týkala významu účasti našej asociácie v PRE. Podľa názoru niektorých členov totiž federácia presadzuje skôr záujmy veľkých korporácií na úkor národných asociácií. Prítomní sa na záver zhodli na nutnosti zotrvania asociácie vo federácii. Je to jediná cesta ako možno aktívne ovplyvňovať smerovanie PRE."

Súčasťou programu bola aj prehliadka vybraných prevádzok spoločnosti U. S. Steel Košice. Hostia si so záujmom prezreli novú pozinkovaciu linku číslo tri a navštívili tiež pracoviská šamotárne divízneho závodu Refrako.

Asociácia českých a slovenských výrobcov žiaruvzdorných materiálov bola založená v roku 2001 ako záujmové združenie právnických osôb, ktorého základným cieľom je hájiť záujmy výrobcov žiaromateriálov a hľadať riešenia všetkých problémov, ktoré sú spoločné pre všetkých členov asociácie. Členovia asociácie sa zameriavajú na zvyšovanie konkurencieschopnosti, spoločne koordinujú a implementujú riešenia v rámci svojich hlavných činností, využívajú spoločný ľudský a vedomostný potenciál a tým posilňujú svoje postavenie na trhu. Asociácia je členom PRE - Európskej federácie výrobcov žiaromateriálov so sídlom v Bruseli.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...