Vyhľadávanie:

O technickej diagnostike medzinárodne

O technickej diagnostike medzinárodne



Minulý týždeň, 6. a 7. októbra 2015, sa pod záštitou ministra hospodárstva SR Vazila Hudáka uskutočnil v Košiciach osemnásty ročník medzinárodnej vedeckej konferencie DIS - Teória a aplikácia metód technickej diagnostiky. Na podujatí, ktoré zorganizovala Asociácia technických diagnostikov Slovenskej republiky, sa stretli odborníci z priemyselnej i akademickej obce zo Slovenska a zo zahraničia. Témy, ktorými sa zaoberali, sa týkali technickej diagnostiky ako podpory rozhodovania, progresívnych, nedeštruktívnych a testovacích metód, experimentálnych metód, normalizácie v oblasti technickej diagnostiky, starostlivosti o fyzický majetok, či riadenia údržby, bezpečnosti a environmentu.

Medzi účastníkmi konferencie boli aj zástupcovia spoločnosti U. S. Steel Košice. S prednáškou Systém riadenia technickej diagnostiky v podmienkach U. S. Steel Košice, ktorá vzbudila zaslúžený ohlas, vystúpil hlavný manažér technickej diagnostiky Ladislav Radomski. Popísal v nej plánovací systém výkonu činností na viac ako 20 tisíc diagnostických kartách, ktoré má firma v systéme a tiež spôsob vykonávania jednotlivých metód diagnostiky, akými sú napríklad vibrodiagnostika, tribodiagnostika, termodiagnostika, elektrodiagnostika, energodiagnostika či nedeštruktívne metódy meraní strojných zariadení. Spomenul aj väzby na prevádzkové údržby a technologické prevádzky.

Riaditeľ pre riadenie spoľahlivosti zariadení Marko Rentka a Slavomír Baník z rovnakého útvaru sa aktívne zapojili do diskusie v rámci workshopu Prediktívna údržba v modernej spoločnosti.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...