Vyhľadávanie:

O titul osem mužstiev

O titul osem mužstiev

Na štadióne TU Košice na Watsonovej ulici sa začali futbalové majstrovstvá USSK

V pondelok 25. apríla úvodnými zápasmi v skupinách odštartoval 55. ročník futbalového šampionátu o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2016. O titul majstra, ktorý obhajujú futbalisti z Vysokých pecí, bojuje osem mužstiev, ktoré organizátori vyžrebovali do dvoch skupín. V A skupine sa stretnú Teplá valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva, Vedenie a Vysoké pece, B skupinu tvoria Koksovňa, Doprava, RMS a Energetika. V skupinách sa bude hrať systémom každý s každým, prvé dva celky postúpia do semifinále.

V premiérovom zápase o 15.30 hod. sa stretli mužstvá Teplá valcovňa - Zušľachťovne a obalová vetva, po nich odohrali ďalšie dve stretnutia v skupinách s týmito výsledkami:

A skupina

• Teplá valcovňa – Zušľachťovne a obalová vetva 0:3 (0:1)

Hostia začali mohutným tlakom a neustále zamestnávali obranu domácich. Ich vedúci gól strelil v 14. min. Ondrej Obšitník. A keď aj po zmene strán mali hráči ZU+OV veľkú prevahu, z množstva šancí strelili ďalšie dva góly. Najprv Ľubomír Beregsási upravil na 0:2 a v poslednej minúte Obšitník tretím gólom zavŕšil zaslúžené víťazstvo hostí.

• Vedenie – Vysoké pece 0:3 (0:2)

Vlaňajší majstri z VP nenechali nič na náhodu. Začali aktívne v útoku a v 17. min. po centri Tomáša Herpáka strelil Adam Hudák hlavou úvodný gól hostí. Štyri minúty pred polčasom zasiahol po priamom kope vysokopeciarov nešťastne hlavou domáci hráč Tomáš Antony a bolo 0:2. Aj po zmene strán udávali tempo hry hostia a výsledkom ich hernej prevahy bol tretí gól z kopačky Herpáka.

B skupina

• Doprava – RMS 6:0 (3:0)

Aktívne hrajúci domáci si už v prvom polčase vytvorili pre poltuctové víťazstvo dostatočný náskok. Po zmene strán svoju útočnú ofenzívu ešte „vyšperkovali“ ďalšími tromi gólmi. Pri streleckej chuti bol Lukáš Lindvai, ktorý strelil 4 góly, dva pridal Miroslav Lakatoš.

Ďalšie tri stretnutia v jednom hracom dni v skupinách odohrajú jednotlivé mužstvá v týchto termínoch: piatok 29. apríla 2016 o 15.30 hod. Koksovňa – RMS, o 16.45 hod. Doprava – Energetika a o 18.00 hod. Teplá valcovňa – Vedenie, pondelok 2. mája 2016 o 15.30 hod. Koksovňa – Energetika, o 16.45 hod. Teplá valcovňa – Vysoké pece a o 18.00 hod. Zušľachťovne a obalová vetva – Vedenie, utorok 10. mája 2016 o 15.30 hod. Koksovňa – Doprava, o 16.45 hod. RMS – Energetika a o 18.00 hod. Zušľachťovne a obalová vetva – Vysoké pece. V piatok 13. mája 2016 budú na programe dve semifinálové stretnutia. O 16.00 hod. sa stretnú 1 A – 2 B a o 17.30 hod. 1 B – 2 A.

Finále i zápas o 3. miesto sa uskutočnia v pondelok 16. mája 2016.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...