Vyhľadávanie:

O Urbanov zvon

O Urbanov zvon

Stredoškoláci súťažili v latinsko-amerických a štandardných tancoch

Nespornú popularitu si medzi mladými ľuďmi získala súťaž v spoločenských tancoch Urbanov zvon, ktorú pravidelne, vždy na sviatok svätého Valentína, usporadúva Gymnázium a Stredná priemyselná škola hutnícka na Alejovej ulici v Košiciach. Minulý týždeň v utorok sa uskutočnil už jej jubilejný, desiaty ročník.

"Do súťaže prijalo tento rok pozvanie dvadsať dva párov z jedenástich košických stredných škôl rôzneho zamerania," informovala nás hlavná organizátorka podujatia Jana Plichtová, učiteľka informatiky v gymnáziu na Alejovej ulici. "Súťažilo sa bez rozdielu výkonnostných tried, zvlášť v latinsko-amerických a zvlášť v štandardných tancoch. Pre víťazný pár v kombinácii oboch kategórií bol pripravený putovný Urbanov zvon, ktorý na jeden rok získava škola, za ktorú súťažil."

Samba, cha-cha, rumba, paso-doble, jive a potom i waltz, tango, valčík, slowfox a quickstep v podaní súťažných párov rozihrali žilky všetkých divákov. Výkony tanečníkov hodnotila odborná porota v zložení Milan Plačko, Michaela Kovácsová, Ľudovít Ondis, Martina Sekaninová a Marcel Krajcár. A kto ju najviac zaujal?

Prvé miesto v kategórii štandardné tance získal Erik Seman a Simona Krišková, druhé obsadili Peter Jančík a Anna Moščáková a tretie Jaroslav Hažlinský s Annou Turóciovou. V latinsko-amerických tancoch najviac presvedčili Ján Grega s Danou Jánošíkovou, druhú priečku si vytancovali Matúš Svičín a Lucia Kozmová (v štandardných tancoch skončili štvrtí) a tretiu Lukáš Spišák a Eva Tibenská. Víťazmi putovného Urbanovho zvona sa stali Matúš Svičín a Lucia Kozmová z Gymnázia Tomáša Akvinského v Košiciach.

Súťaž okrem iných podporilo Občianske združenie Hutník, Združenie rodičov a priateľov Gymnázia na Alejovej ulici 1 v Košiciach a spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...