Vyhľadávanie:

O Urbanov zvon

O Urbanov zvon

Trinásty ročník súťaže v spoločenských tancoch pozná víťazov

V piatok, 13. februára, sa uskutočnil už 13. ročník Urbanovho zvona - súťaže v spoločenských tancoch pre žiakov stredných a základných škôl z Košíc a okolia, ktorej hlavnými organizátormi sú Gymnázium a Stredná priemyslená škola hutnícka na Alejovej 1 v Košiciach. Deň pred dňom sv. Valentína sa v srdcami vyzdobenej školskej telocnični stretli tí, ktorí milujú tanec a ktorí sa mu venujú vo svojom voľnom čase. Napriek chrípkam, lyžiarskym zájazdom a príprave mnohých tanečných párov na majstrovstvá Slovenska v tanečnom športe, ktoré budú 21. februára 2009 v Košiciach, sa do bojov zapojilo deväť tanečných párov zastupujúcich niekoľko základných škôl, gymnázií a Obchodnú akadémiu z Košíc, Prešova a Moldavy nad Bodvou.

Výkony súťažiacich párov hodnotil odborný rozhodcovský zbor súčasných a bývalých tanečníkov, trénerov, rozhodcov a učiteľov tanca, ktorý tvorili Milan Plačko, Jozef Kovács, Miroslava Sekaninová, Ľudovít Ondis a Peter Vidašič.

Súťaž sa konala zvlášť v štandardných tancoch a zvlášť v latinsko-amerických tancoch. V kategórii štandardné tance sa na najvyšší stupienok víťazov postavili Jaroslav Hažlinský a Martina Dudášová, ktorí zastupovali Obchodnú akadémiu na Watsonovej ulici v Košiciach.

Víťaz v latinsko-amerických tancoch potvrdil, že trinástka nie je vždy nešťastné číslo. Trinásteho, na 13. ročníku Urbanovho zvona, zvíťazil v kategórii latinsko-americké tance pár s číslom 13 - Marek Eštočin a Kamila Lichvarová, ktorí reprezentovali ZŠ Masarykova a ZŠ Bajkalská v Prešove.

Putovnú cenu Urbanov zvon si každoročne pre svoju školu na jeden kalendárny rok odnáša najlepší pár v kombinácii štandardných a latinsko-amerických tancov. Tentoraz si ho zobrali tanečníci Jaroslav Hažlinský a Martina Dudášová z Obchodnej akadémie na Watsonovej ulici v Košiciach.

Počas súťaže prebiehala aj divácka anketa o najsympatickejšiu partnerku Valentínku a najsympatickejšieho partnera Valentína. I keď sa diváci, žiaci Gymnázia a SPŠ hutníckej na každej vyučovacej hodine striedali, pri hlasovaní sa mnohí zhodli. Za víťazov jednoznačne určili tanečníkov Jaroslava a Martinu.

Na všetky súťažiace páry, za ich skvelé tanečné výkony, čakali sladké medovníkové srdcia, obrovská valentínska torta a malé občerstvenie. Tí najlepší - finalisti súťaže, získali aj vecné ceny, diplomy a namiesto medailí ešte väčšie a krajšie perníkové srdcia.

Aj touto cestou sa chcem poďakovať všetkým kolegom za pomoc pri príprave súťaže, sponzorom a rodičom gymnázia za vecné ceny a finančnú podporu tejto krásnej tradície oboch škôl.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...