Vyhľadávanie:

O Vianociach, radosti a charite

O Vianociach, radosti a charite

Tri otázky, každú z iného súdka, sme položili počas generálky na benefičný koncert Štedré vločky, ktorý pripravila spoločnosť U. S. Steel Košice v Štátnom divadle uplynulú sobotu, piatim umelcom.

  • Blížia sa najkrajšie sviatky roka. Aké boli Vianoce vášho detstva?
  • Čo vám vie urobiť najväčšiu radosť?
  • Čo vo vás evokuje slovo charita?

Petr HAPKA
1. Vianoce môjho detstva boli tie najsprávnejšie. Dopoludnie zdobenie stromčeka... Vždy sme mali šalát... Bolo to také tradičné. No a vždy som dostal tú istú vec. Papuče. Pravda, aj niečo iné, ale na Vianoce papuče museli byť stále.
2. Úspech. Či už doma, alebo ak sa to takto dá povedať, na ulici. Skrátka, chlapov burcuje víťazstvo. Môže byť aj drobné. Napríklad, že sa mi podarilo umyť samému auto. Ručne.
3. Charita je veľmi potrebná vec a môj názor je na ňu pochopiteľne kladný.

Barbara Haščáková
Barbara Haščáková prijala účinkovanie na koncerte s radosťou. Aj keď svoju kariéru rozvíja v USA, Košičanku v sebe nezaprie.

Barbara HAŠČÁKOVÁ
1. Veľmi rada na ne spomínam. Boli krásne, vždy. Mali sme pekný stromček, a čo je hlavné, vždy sme boli spolu. Keď sme sa navečerali, robila som pre svoju rodinu také malé predstavenie. Brat už bol netrpezlivý kedy skončím a budú sa rozdávať darčeky.
2. Keď sú ľudia k sebe chápaví, majú sa radi, tolerujú sa navzájom a je medzi nimi porozumenie. To mi vie urobiť najväčšiu radosť.
3. Veľkú vec. Pomôcť malým deťom. Buď takým, ktoré sú choré alebo ktoré nemajú rodičov. Je to skutočne veľmi potrebné.

Katarína BRYCHTOVÁ
1. Krásne. Sme traja súrodenci a máme milujúcich rodičov. Neboli sme bohatí, nedostávali sme drahé darčeky, ale vždy ich bolo dosť. Tak ako lásky, porozumenia a pohody. Rada na ne spomínam. Doteraz sa počas celého roka teším práve na tieto sviatky.
2. Túžim cestovať. Absolvovať trebárs aj cestu okolo sveta. V rozhlase som v minulosti moderovala reláciu o cestovaní, ale všetky tie krajiny som nevidela. Rada by som navštívila USA, New York, kde som nikdy nebola, ale aj Londýn, Peru či Kambodžu. Vedela by som si vybrať, keby som mala príležitosť. Raz to hádam vyjde.
3. Spomínam na jar tohto roku, keď som v košickej Thálii uvádzala jeden program pre deti na podporu detských domovov. Bolo to jedno z najkrajších podujatí, na vysoko profesionálnej úrovni. Vždy si naňho pri slove charita spomeniem. Bolo to super, veľmi sa mi to páčilo.

Jana Kirschnerová
Jana Kirschnerová zožala v divadle veľký aplauz. Mimoriadne veľký ohlas má jej nový album pod názvom Veci, čo sa dejú.

Jana KIRSCHNEROVÁ
1. Vianoce sú pre mňa tradíciou. Už odmalička. Boli krásne a ostali také i teraz. Až na to, že sa na ne teraz pripravujem deň predtým. Sú to nádherné sviatky, nech si každý hovorí čo chce. I s rozprávkami, ktoré sa rok čo rok opakujú...
2. Radosť... Možno to vyznie ako klišé... Ale predsa len, je to pravda - napríklad, keď niekoho obdarujem na Vianoce a čakám na jeho reakciu. Tú situáciu milujem. Radosť mám aj z dnešného koncertu. Košické divadlo je krásne.
3. Dôležitejšie sú skutky než slová. Zdá sa mi, že slovo charita sa akosi sprofanovalo. Nerada ho preto používam. Sú ľudia, ktorí o charite nehovoria, ale konajú. Je to oveľa dôležitejšie.

Juraj Mokrý
1. Vždy znamenali jedno. Rodina sa stretla pohromade. Kapor sa delil na 50 rovnakých častí, mama na polnočnú odchádzala s kufrom, so slovami, že odchádza. Bol som hravý a preto som mal krásne detstvo. Ľudia by túto vlastnosť mali využiť. Ľahšie potom pochopia svoje vlastné deti.
2. Keď sa mi niečo podarí, keď vytvorím na tvárach ľudí úsmev. To je tá najkrajšia vec.
3. To je citlivá téma. Ak má niekto možnosť prispieť na charitu, nech tak urobí. Boh to vidí a všetko dobro, ktoré vykonáte sa vám vráti ako bumerang. Deti, ktoré sú na pomoc odkázané, si ju aj veľmi vážia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...