Vyhľadávanie:

O víťazstvo sa "pobije" dvanásť spevákov a skupín

O víťazstvo sa "pobije" dvanásť spevákov a skupín

Finálový koncert pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2008 už 20. septembra

Finálový koncert 24. ročníka pesničkovej súťaže Slovenského rozhlasu Košický zlatý poklad sa uskutoční 20. septembra v Jumbo centre. Dvanásť ambicióznych spevákov a skupín z celého Slovenska na ňom predstaví svoje nové súťažné skladby. Na víťazov čakajú atraktívne finančné ceny, absolútny víťaz získa videoklip k súťažnej skladbe a aj možnosť nahrávania svojich piesní v košickom štúdiu Slovenského rozhlasu.

"Do tohto ročníka Košického zlatého pokladu bolo prihlásených 138 skladieb, výberová komisia mohla podľa štatútu súťaže do finále vybrať iba dvanásť. Som naozaj rád, že sa toto podujatie každoročne teší veľkému záujmu tvorcov a interpretov slovenskej populárnej hudby. Verím, že finálové skladby zaujmú a nájdu si svojich poslucháčov aj na vlnách Slovenského rozhlasu," prezradil riaditeľ Rádia Regina štúdia Košice Juraj Hidvéghy, ktoré je organizátorom súťaže.

O víťazoch rozhodne odborná porota, zložená z osobností domácej hudobnej scény. Budú v nej Igor Timko, Zoltán Sallai, Martin Gašpar, Ľuboš Zeman, Marián Čekovský, Robo Grigorov, Rasťo Kopina, Juraj Vančík a ďalší.

"Verím, že aj tento ročník Košického zlatého pokladu odštartuje úspešnú hudobnú kariéru niektorému z finalistov, veď práve na jeho doskách v minulosti začínali Peter Nagy, Beáta Dubasová, či skupina No Name " dodal J. Hidvéghy.

Súčasťou podujatia budú aj vystúpenia hostí, Roba Grigorova, Mariána Čekovského, skupiny Nocadeň a víťaza minulého ročníka, skupiny Emsoft. Moderátorom večera bude Viliam Csontos a v priamom prenose súťaž odvysiela Rádio Regina. Podujatie sa začína o 19. hodine a vstupenky sú v predaji na vrátnici Jumbo centra.

U. S. Steel Košice je partnerom podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...