Vyhľadávanie:

O žiaromateriáloch medzinárodne

O žiaromateriáloch medzinárodne

Včera, 8. mája 2004, sa v Podbanskom vo Vysokých Tatrách začala trojdňová medzinárodná konferencia Žiaromateriály, pece a tepelné izolácie. Podujatie, na ktorom sa zúčastňujú odborníci zo Slovenka, Českej republiky, Poľska, Maďarska, Srbska, Francúzska, Nemecka, Južnej Kórei i Kanady, pripravila Hutnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach.

Generálnym sponzorom konferencie je spoločnosť U. S. Steel Košice. Na stretnutí odborníkov z Európy i zámoria odznie dovedna tridsaťdeväť prednášok prezentujúcich výsledky výskumu, vývoja i aplikácie žiaruvzdorných materiálov v hutníckom procese. So svojimi skúsenosťami v tejto oblasti sa podelia aj košickí hutníci.

Hovoriť budú okrem iného o meraní tepelnej rozťažnosti kremičitých materiálov, izolačnom žiarobetóne a jeho použití do 1500 stupňov Celzia, štúdii opotrebenia staviva v komíne pre odvod spalín z energetického zariadenia, novej konštrukcii vymurovky liacej panvy, intenzifikácii ohrevu brám v narážacích peciach i zvyšovaní životnosti vymurovky pojazdných miešačov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...