Vyhľadávanie:

O zmenách budú zamestnanci informovaní

O zmenách budú zamestnanci informovaní

Nový sociálny systém a predkladanie potrebných dokladov

Rozsiahle zmeny v sociálnom systéme Slovenska, ktoré vstúpili do platnosti 1. januára 2004, sa dotýkajú pracujúcich i nepracujúcich občanov. Reforma Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorú schválila Národná rada SR, rieši sociálnu pomoc a rodinnú politiku, trh práce a politiku nezamestnanosti, systém dôchodkového zabezpečenia i sociálneho poistenia. Nové zákony a predpisy prinášajú aj niektoré zmeny v predkladaní dokladov potrebných pre Sociálnu poisťovňu. Menia sa i povinnosti zamestnávateľov.

"V týchto dňoch intenzívne komunikujeme so Sociálnou poisťovňou a predpokladáme, že v najbližších dňoch už budú mať zamestnávatelia všetky potrebné informácie týkajúce sa zmien k dispozícii," uviedla vedúca odboru Mzdové záležitosti U. S. Steel Košice Katarína Spišáková.

"Akonáhle budeme mať komplexné inštrukcie a potrebné formuláre, budeme informovať zamestnancov U. S. Steel Košice o tom, ktorými dokladmi sa budú uplatňovať nároky zamestnancov na jednotlivé dávky v zmysle nových zákonov. Všetky zmeny budú realizované do konca tohto mesiaca a premietnu sa do zúčtovania miezd za mesiac január." Informácie môžu zamestnanci nájsť na intranetovej stránke odboru Mzdové záležitosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...