Vyhľadávanie:

OBAL-SERVIS s titulom Bezpečný podnik

OBAL-SERVIS s titulom Bezpečný podnik

Prestížne osvedčenie pre dcérsku spoločnosť U. S. Steel Košice

Len šesť podnikov na Slovensku sa môže hrdiť titulom Bezpečný podnik. Od minulého týždňa patrí medzi nich aj dcérska spoločnosť OBAL-SERVIS, a.s. Košice. Osvedčenie si prevzali zástupcovia jej vedenia z rúk generálneho riaditeľa Národného inšpektorátu práce Andreja Gmitera na medzinárodnej konferencii, ktorá sa pod názvom Aktuálne otázky bezpečnosti práce uskutočnila, aj za účasti viceprezidenta pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslava Kiraľvargu a manažérov košickej oceliarne, vo Vysokých Tatrách od 3. do 5. novembra 2008.

Osvedčenie, ktoré firme udelilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, potvrdzuje, že organizácia uplatnila efektívny systém riadenia ochrany a bezpečnosti pri práci a dosiahla požadovanú úroveň starostlivosti o pracovné podmienky zamestnancov. Zároveň ju zaväzuje k sústavnému zlepšovaniu pracovných podmienok, pracovných vzťahov a pracovného prostredia, k zvyšovaniu úrovne BOZP a kultúry práce.

"To, že sme ho získali, je ocenením úsilia všetkých našich zamestnancov, a tiež záväzkom do budúcnosti, aby sme v našom snažení nepoľavovali a kredit si udržali," konštatoval riaditeľ spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Jozef Kunc.

Získať osvedčenie Bezpečný podnik nebolo jednoduchou záležitosťou. Riaditeľka pre ľudské zdroje Anna Hadzimová vraví, že jeho udeleniu predchádzala niekoľkomesačná práca. "Najprv sme absolvovali pred audit Inšpektorátu práce, potom samotný audit, ktorý vykonala firma SIKOSERVIS s.r.o. Topoľčany. Je jednou z piatich subjektov na Slovensku, ktoré majú na výkon auditu bezpečného podniku akreditáciu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Audítori preverili oblasť OBP v celej firme, prešli všetky prevádzky, museli sme kladne odpovedať na vyše 150 otázok. Kritériá boli prísnejšie než pri udeľovaní manažérskeho systému BOZP."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...