Vyhľadávanie:

Obmedzenia v doprave počas otváracieho ceremoniálu EHMK

Obmedzenia v doprave počas otváracieho ceremoniálu EHMK

Dopravný podnik upozorňuje, že vzhľadom na očakávaný zvýšený počet návštevníkov mesta v súvislosti s otváracím ceremoniálom Európskeho hlavného mesta kultúry, bude počas nedele 20. januára 2013 upravená doprava MHD. Okrem toho bude v tento deň cestovanie v prostriedkoch MHD v čase od 4.00 do 24.00 hod. bezplatné.

Od 14.00 hod. do 24.00 hod. bude na Námestí osloboditeľov vylúčená automobilová doprava. V rovnakom čase dôjde k obmedzeniam v mestskej hromadnej doprave. Všetky autobusové a trolejbusové linky premávajúce cez Námestie osloboditeľov smerom k Domu umenia a Krajskému súdu budú premávať po obchádzkovej trase. Námestie osloboditeľov budú obchádzať po južnej strane Auparku, teda cez Palackého, Fejovu a potom na Štúrovu ulicu a následne sa napoja na svoju pôvodnú trasu. Zastavovať nebudú na zastávke Námestie osloboditeľov pri Hiltone, ale na zastávke linky č. 11 pri Slovenskej sporiteľni.

Automobilová doprava, okrem MHD, bude vylúčená aj na uliciach Moyzesova a Štúrova. Linky premávajúce po Moyzesovej ulici budú v čase uzávierky premávať vo vyhradených pruhoch a zastavovať budú na úrovni stálych zastávok. Po Štúrovej ulici v smere na Palackého bude MHD premávať bez zmien.

Električkové linky budú premávať bez zmien. Pre bezpečnosť však môže dôjsť k vylúčeniu aj tejto dopravy na Námestí osloboditeľov. V tomto prípade budú linky presmerované po Alejovej ulici a Moldavskej ceste. V úseku Staničné námestie - Krajský súd bude premávať náhradná autobusová doprava.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...