Vyhľadávanie:

Obstáli sme so cťou

Obstáli sme so cťou

Druhý kontrolný audit systému environmentálneho manažérstva

Audítori certifikačnej spoločnosti TÜV NORD Slovakia s.r.o., Pavel Horník a Dušan Lúčanský, ktorí v uplynulých dňoch v rámci druhého kontrolného auditu analyzovali a posudzovali procesy systému environmentálneho manažérstva v U. S. Steel Košice, vyniesli minulý týždeň v stredu, 15. októbra, svoj záverečný verdikt. Vypočuť si ho prišli do šikmej zasadačky hlavnej administratívnej budovy viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák a manažéri jednotlivých úsekov i divíznych závodov.

"Vaša spoločnosť druhý kontrolný audit z nášho pohľadu absolvovala viac ako so cťou," konštatoval zástupca riaditeľa certifikačnej firmy P. Horník. "Výsledky nášho hodnotenia odrážajú názor, že požiadavky certifikačného predpisu TÜV NORD pre deklarovanie zhody s medzinárodne záväznou normou EN ISO 14001 v mnohých prípadoch nielen napĺňate, ale vysoko prekračujete v súlade s procesom kontinuálneho zlepšovania."

Za silné stránky systému environmentálneho manažérstva v USSK označil okrem iného spôsob plánovania a stanovovania dlhodobých i krátkodobých cieľov a programov, plnenie platných limitov v oblasti životného prostredia, preukázateľné zlepšovanie sa vďaka realizácii investičných akcií na ochranu životného prostredia, budovanie a modernizáciu informačného a monitorovacieho systému. Ocenil tiež to, ako sa košická oceliareň postavila k implementácii požiadaviek európskeho práva týkajúceho spôsobu manipulácie s chemickými látkami, ktorý sa stal známym pod pojmom REACH. "Môžete byť studnicou poznatkov v tomto smere aj pre iné firmy, ktoré v ňom, čo sa týka informovanosti, ešte len tápajú."

Vyložene kritickú stránku v systéme environmentálneho manažérstva U. S. Steel Košice audítori nenašli. Odporúčania, ktoré ho posunú opäť ďalej, sa týkali sledovania plnenia právnych a iných požiadaviek cudzích organizácií pôsobiacich na území USSK, oblasti nakladania s látkami škodiacimi vodám, označovania materiálov a náhradných dielcov či metodiky tvorby environmentálnych cieľov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...